Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm

Zážitky ze školní jídelny vám řepu nejspíš znechutily, ale dejte jí ještě šanci. Určitě vás překvapí.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 25 minut, odležení 2 hodiny
P
Zelenina Východoevropská

Ingredience

    • 400 g salátových brambor (varný typ A)
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 80 ml slunečnicového nebo olivového oleje
    • 330 g nakládané červené řepy (malá sklenice), na kostky
    • 3 nakládané okurky, pokrájené na kostičky
    • 1 nakyslé jablko, bez jádřince a pokrájené na kostičky
    • 50–80 g kyselého sledě, nakrájeného na proužky
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • 1 lžíce nasekané petrželky
    • 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)
    • 200 g zakysané smetany
    • 2 vejce uvařená natvrdo, pokrájená

Příprava jídla

1 Uvařte brambory, ještě teplé je oloupejte a pokrájejte na kostky. Ihned je opatrně promíchejte se zálivkou z octa, soli, pepře, hořčice a oleje. Nechte vychladnout.

2
Pak zlehka přimíchejte zbylé přísady a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.

3
Před podáváním můžete ozdobit půlkami citronu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí guláš s červenou řepou

Bramborový salát s pestem & kuře

Ćervená řepa 14x jinak

REKLAMA

Přidat komentář