Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní bramborová kaše

Zdá se vám bramborová kaše obyčejná? Zkuste náš recept a pochopíte rozdíl.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 500 g středně velkých brambor, varný typ C
    • 40 g másla
    • 100 ml mléka
    • muškátový oříšek
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce, nechte okapat a oloupejte je. (Pokud vám vaření brambor na kaši ve slupce připadá přehnané, uvařte je oloupané, než však začnete dělat kaši, nezapomeňte je pořádně zbavit vody.) Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory. Osolte, opepřete a ochuťte strouhnutým muškátem.

2 Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko a kaši vařte na mírném plameni za častého míchání 5–6 minut, abyste získali hebké načechrané pyré.

NĚCO NAVÍC
Některým lidem šlehaná kaše prostě nejede. Pokud mezi ně patříte, vynechte metlu a kaši jednoduše jen rozšťouchejte dohladka a přitom do ní zapracujte mléko.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Novoroční menu

Novoroční menu

Oběd s jablky

REKLAMA

Přidat komentář