Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velké jablko

Lehce nakyslá omáčka ke zmrzlině. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, povařte jablka asi o pět minut déle.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 4 zelená jablka Granny Smith nebo letní jablka, nakrájená na kostky
    • 1/2 citronu
    • 2 lžíce medu
    • 1 svitek skořice
    • 2 hřebíčky
    • 2 lžíce rozinek, propláchnutých hrst nahrubo nasekaných vlašských
    • ořechů
    • vanilková nebo smetanová zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dejte je spolu s ostatními přísadami do kastrůlku, podlijte 100 ml vody a přiklopené duste za občasného zamíchání 5–10 minut tak, aby jablka nasákla chutě, ale ještě se nerozpadala.

2 Vyjměte koření, rozdělte na vanilkovou zmrzlinu a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář