Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 5 minut
P
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 litr asijského rybího vývaru
    • 4 lžíce rýžového vína
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
    • 1–2 malé ostré čerstvé chilli papričky
    • jako ptačí oko, nakrájené najemno
    • 1 stonek citronové trávy, pokrájený
    • 2 jarní cibulky, tence pokrájené
    NA TAŠTIČKY
    • 200 g středně velkých krevet, vyloupaných a očištěných
    • 1/2 jarní cibulky, nasekaná nadrobno
    • 1cm kousek čerstvého zázvoru, strouhaného
    • 1 lžička světlé sójové omáčky
    • 1 lžíce rýžového vína
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu
    • 16 placiček wonton nebo 20 placiček gyoza (prodávají asijské obchody)

Příprava jídla

1 Zmrazené placičky na taštičky nechte rozmrazit.

2 Rybí vývar s ostatními přísadami kromě cibulky přiveďte k varu a vařte 5 minut. Ochutnejte, případně dotáhněte chuť cukrem nebo rýžovým či vinným octem. Přeceďte.

3 Promíchejte krevety nasekané nadrobno s ostatními přísadami na placičky. Na rozmrazené placičky rozdělte po lžičce náplně. Potřete okraje těsta vodou a přitiskněte k sobě, aby měly tvar měšce. (Pokud se vám to nedaří, udělejte měsíčky).

4 Ochucený vývar znovu přiveďte k varu, vložte do něj taštičky jednu po druhé a vařte 5 minut, až vyplavou nahoru. Vývar nalijte do talířů, rozdělte krevetové taštičky a posypte jarní cibulkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní štědrovečerní menu

Jak na dokonalý vývar

REKLAMA

Přidat komentář