Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Vejce a špenát se k sobě skvěle hodí!

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 800 g špenátu, ideálně mladého (baby)
    • 100 g rukoly
    • 4 vejce
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 1 lžíce čerstvého nasekaného oregana
    • nebo špetka sušeného
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 12 vyloupaných vlašských ořechů,
    • nasekaných nahrubo
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce medu
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 7 lžic panenského olivového oleje + na
    • potření pánve
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Baby špenát přelijte v cedníku vroucí vodou, běžný špenát krátce povařte. Vejce rozšlehejte v míse s parmazánem, oreganem, pažitkou, solí a pepřem. Pánev potřete olejem, zahřejte a vlijte čtvrtinu těstíčka. Rozetřete ho na placku a z obou stran opečte dozlatova. Stejně upečte další tři frittaty. Pak je nakrájejte na proužky.

2 V malém kastrůlku zahřejte med, ocet, lžíci vody a 4 lžíce oleje, aby se přísady promísily – nesmí se vařit.

3 Na 3 lžících oleje zpěňte podélně překrojený stroužek česneku. Vyhoďte ho a do pánve dejte na minutu až dvě okapaný špenát a rukolu; občas obraťte vařečkou. Lístky rozdělte na talíře, ozdobte proužky frittaty a ořechy. Pokapejte vlažnou medovou zálivkou a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Římský salát s ricottou a krevetami

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Originální saláty 20x jinak

30 špenátových receptů

Přidat komentář