Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného
    • 3 lžíce žluté kari pasty
    • 1 lžičku drceného kmínu
    • 500 g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky
    • šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku
    • sůl a pepř na dochucení

    Na ozdobu:

    • 1 lžičku mleté kurkumy na poprášení
    • čerstvé koriandrové lístky

Příprava jídla

1. Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

2. Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.

3. Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehce a zdravě

Červené kari s kachními prsíčky

Zelené thajské kari s vepřovým masem a lilky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.81
Obrazek uzivatele
Když jsem toto jídlo vařila podruhé, přidala jsem nakonec navíc zakysanou smetanu. Skvělé!
Obrazek uzivatele
misto vody staci pridat 100 ml kokosoveho mleka a mate skurecne curry....
Obrazek uzivatele
Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevím, kde se dá sehnat žlutá kari pasta - všude vidím pouze červenou nebo zelenou...

Přidat komentář