Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí salát s křenem

Variace na ruskou klasiku. Salát nemusíte zapíjet vodkou, ale má to svůj půvab.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 1,5 hodiny
PT15M
Příprava 0:15
Salát Východoevropská

Ingredience

    • 400 g hovězí plece nebo zadního
    • 500 g drobných brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • hrst nasekané petrželky
    • 4 nakládané okurky, nakrájené na plátky + 2 lžíce láku
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 250 g zakysané smetany
    • 1–2 lžíce strouhaného křenu
    • 2 vejce vařená natvrdo
    • hrst rukoly a růžový pepř

Příprava jídla

1 Hovězí maso a brambory zvlášť uvařte v osolené vodě doměkka, bramborám to bude trvat asi 30 minut, masu zhruba 1,5 hodiny. Vychladlé maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Brambory nechte mírně zchladnout. Oloupejte (pokud mají pěknou slupku, tento krok vynechte) a nakrájejte na půlky, větší na silné plátky.

2 V misce smíchejte olej, hořčici, lák z okurek a petrželku. Ještě teplé brambory v míse osolte, opepřete a opatrně promíchejte s hořčičnou směsí a s okurkami. Po vychladnutí přimíchejte jarní cibulky, hovězí maso a smetanu rozmíchanou s křenem.

3 Ochutnejte a případně dosolte a opepřete či dotáhněte lákem. Nakonec opatrně vmíchejte pokrájená vejce a rukolu, případně ozdobte růžovým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Když použijete nakládaný křen, který je už trochu nakyslý, není potřeba tolik okurkového láku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové závitky s jablky a křenem

Telecí ragú s křenem

Křenová polévka

Šunkovo-křenové šátečky

Terina z uzeného halibuta s křenem

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář