Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 177
Více než hodinu Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5598 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 790 g
Tuky 178 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.

Suroviny

droždí čerstvé 20 g
mléko 150 ml
125–150 ml, teplé, podle potřeby
rozpuštěné
vejce 2 ks
prošlehaná
Na náplň
mléko 375 ml
vanilkový
polotučný
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g

Postup

1

V mouce udělejte důlek, nalijte do něj trochu mléka, přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí, promíchejte a nechte 15 minut kynout.

2

Pak promíchejte s moukou, zbytkem mléka a cukru, máslem a vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto; podle potřeby přidejte trochu mouky i mléka. Propracujte a nechte asi hodinu kynout.

3

Plech vyložte pečicím papírem a dotenka na něm rozválejte těsto.

4

Z mléka odeberte 6 lžic, rozmíchejte v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru.

5

Zbytek mléka dejte vařit. Jakmile začne vřít, pudinkovou směs do něj vmíchejte a pudink uvařte.

6

Odstavte, vmíchejte tvaroh a krémem potřete těsto. Posypte borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru.

7

Pečte při 200 °C asi 30 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

03.01.2018 09:26

Na 1 plech vám stačí poloviční mnozstvi těsta to jest z 250g mouky..Delam to tak jiz leta napln obmnenuji a vzdy se povede.Je luxusni...doporucuji

23.05.2015 17:27

Slast, luxus a dobrota. Vřele doporučuji

24.01.2015 14:19

Skvělej koláč, vždycky má úspěch

Apetit magazín