Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Hrnec plný skvělých chutí a vůní

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50

Ingredience

    • 300 g středně velkých krevet
    • 400 g kuřecích řízků
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1,5 lžíce olivového oleje
    • 150 g cibule, najemno nakrájené
    • 250 g přírodní rýže
    • 600–750 ml drůbežího vývaru
    • 250 g drobných rajčat (nejlépe různobarevných)
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Krevety oloupejte a očistěte, chcete-li, ponechte jim ocásky. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky. V míse smíchejte krevety, kuřecí maso, polovinu česneku a kůru z citronu.

2 Půl lžíce oleje zahřejte v hlubší pánvi, vsypte cibuli a opečte ji doměkka. Přidejte zbylý česnek, zamíchejte a vsypte rýži. Důkladně ji promíchejte, aby se obalila v cibuli. Vlijte většinu vývaru, přidejte celá rajčata, přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vše duste tak dlouho, aby rýže změkla (bude to trvat zhruba 45 minut). Během vaření případně přilévejte další vývar.

3 Na jiné pánvi opečte maso a pak krevety tak, aby bylo maso propečené a krevety zrůžověly (mražené předvařené krevety stačí předem prolít horkou vodou a v pánvi jen prohřát); ke konci přihoďte petrželku.

4 Promíchejte s rajskou rýží a podávejte se skrojky citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rýže podle údajů na obalu vaří déle než tři čtvrtě hodiny, vsypte k ní rajčátka později.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Lečo s volským okem

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Koláč s rajčaty a ricottou

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Pozdrav z ráje: rajčata

Vůně Středomoří

REKLAMA

Přidat komentář