Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Ideální prázdninové jídlo!

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 300 g suchých těstovin, nejlépe vrtulí
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, nadrobno nakrájená
    • 50 g sušených rajčat, pokrájených
    • 100 g nakládaných paprik, pokrájených
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 750 g rajčat, nakrájených na kostičky
    • 2 větší konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (celkem asi 200 g), okapané
    • 60 ml citronové šťávy

    NA POSYPKU

    • 200 g čerstvé strouhanky
    • 100 g másla
    • 2 hrsti hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak pořádně slijte a odložte stranou.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej a opečte na něm doměkka cibuli; stačí asi 3 minuty. Pak snižte plamen a do pánve přidejte sušená rajčata, nakládané papriky a bazalku a minutu míchejte. Přisypte rajčata nakrájená na kostičky, směs přiveďte k varu a 10 minut ji pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat.

3 Pánev sejměte z ohně a její obsah promíchejte s těstovinami, tuňákem a citronovou šťávou. Směs rozprostřete do mělčí nádoby vhodné k zapékání o objemu přibližně 2,5 l.

4 Suroviny na posypku zpracujte v robotu a osolte a opepřete podle chuti. Směsí posyp te těstoviny a 10–15 minut je zapékejte, aby strouhanka zezlátla a byla křupavá.

NĚCO NAVÍC
Bílé pečivo na posypku nemusíte nutně strouhat, stačí ho najemno natrhat nebo nakrájet na malinké kostičky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Lečo s volským okem

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Koláč s rajčaty a ricottou

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Pozdrav z ráje: rajčata

Zapékané těstoviny

REKLAMA

Přidat komentář