Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chow-chow

Chow-chow (čti čoučou) podávejte k sýrům a k masu nebo směs přidejte do sendvičů.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 3 kog
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT2M
Vaření 0:02
Zavařenina

Ingredience

    • 250 g drobných okurčiček (větší nakrájejte na plátky)
    • 1 malý květák, na růžičky
    • 250 g zelených (nezralých) rajčat, na kostičky
    • 300 g karotky, na nudličky
    • 250 g zelených fazolek, očištěných a překrájených
    • 300 g perlových cibulek
    • 4 červené papriky, na nudličky
    • 1 malý řapíkatý celer, na plátky
    • 100 g soli

    NA NAKLÁDACÍ SMĚS

    • 100 g hladké celozrnné mouky
    • 75 g práškové hořčice (značku Collmans prodává Robertson nebo Tesco)
    • 1 a 1/2 lžíce celerových semen
    • 1 a 1/2 lžíce mleté kurkumy
    • 1 lžíce soli
    • 1,25 l sladového či jablečného octa
    • 300 g třtinového cukru

Příprava jídla

Všechnu zeleninu vložte do skleněné či keramické mísy, přisypte sůl a zalijte vodou. Dobře promíchejte, zatižte a nechte odležet přes noc. Pak sceďte a zeleninu nasypte na 2 minuty do vroucí vody. Slijte a nechte okapat.

2 V misce umíchejte mouku, hořčičný prášek, koření, sůl a 250 ml octa na hladkou pastu. Ve velkém hrnci přiveďte zbytek octa a cukr k varu. Za stálého míchání přidejte hořčičnou pastu a pak zeleninu. Uveďte k varu a vypněte. Naplňte do horkých sterilovaných sklenic a uzavřete. Jíst můžete už za 2 týdny, ale delším proležením se chow-chow ještě vylepší. Trvanlivost má nejméně jeden rok.

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Nakládané papriky se zelím

Nakládané okurky

Květák v octovém nálevu

Houby s octem podle Viléma V.

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Nakládejte, zavařujte!

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Přidat komentář