
Daňčí závitek po znojemsku
Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…
Ingredience
- 800 g daňčí kýty
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 špalíčky bílé uzené slaniny
- 2 vařená vejce
- 2 nakládané okurky
- 1 malá mrkev
- 100 ml oleje
- 100 g cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 100 g rajčatového protlaku
- 200 g švestkových povidel
- mletá skořice, hřebíček, badyán
- 100 ml hovězího vývaru
- 100 ml červeného vína
- 100 g strouhaného perníku
- sůl, pepř, cukr na dochucení
- petrželková rýže k podávání
- 50 g másla
- 150 g stříbrných sterilovaných cibulek
- 1 lžíce krupicového cukru
- 50 g vlašských ořechů
NA MORAVSKOU CIBULKU
Příprava jídla
1 Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.
2 Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.
3 Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.
Přidat komentář