
Kuře v tempuře na exotickém salátku
Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- těstíčko na tempuru (viz Něco navíc)
- 1–2 lžičky chilli koření
- olej na smažení
- 1 zralé mango, oloupané a nakrájené
- 200 g klíčků mungo
- 200 g bílé ředkve, nastrouhané
- 1/2 limety
- 1 pomeranč
- 200 g kokosového krému
Příprava jídla
1
Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu a v kastrůlku ji smíchejte s kokosovým krémem. Chvíli povařte, aby zálivka zhoustla, pak ji nechte zchladnout.
2 Smíchejte mango s ředkví a mungo klíčky a ochuťte připravenou zálivkou.
3
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, promíchejte s chilli, namáčejte do tempurového těstíčka a kousky postupně smažte v horkém oleji. Podávejte se salátkem.
NĚCO NAVÍC
Hotové těsto na tempuru prodává např. Marks & Spencer; domácí vyrobíte ze 150 g kukuřičného škrobu, špetky kypřicího prášku, 75 g hladké mouky a 300 ml vychlazené sodovky
Přidat komentář