„Vnouček dnes po obědě prohlásil, že se mám přihlásit do Prostřeno. Na to si netroufám, ale do vaší soutěže si recept dovoluji poslat,“ píše Elena Valeriánová z Mikulovic, jejíž kuře nám chutnalo nejvíc.
Suroviny
Postup
Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.
Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.
Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.