Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Portobello, smetanová omáčka a nočky

„Tento recept jsem si připravila na praktickou zkoušku. Spojila jsem v něm trochu fantazie s tradičními postupy,“ napsala nám Martina Konečná z Pardubic. Z vašich houbových receptů nám ten její zachutnal nejvíc.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Opékání 0:05
Česká

Ingredience

    • 1 steakový žampion portobello
    • přepuštěné máslo nebo olivový olej
    • 1 menší bílá cibule, nasekaná nadrobno
    • 1 šalotka, nakrájená na klínky
    • 50 g pórku
    • 150 g smetany + kousek másla
    • 80 ml suchého bílého vína
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • čerstvý tymián

    NA BRAMBOROVÉ NOČKY

    • 120 g uvařených a oloupaných brambor (Martina je peče se slupkou na hrubozrnné soli)
    • 1 vejce
    • 60 g hladké mouky

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte noky: Z nastrouhaných brambor, vejce, mouky a soli vypracujte hladké těsto. Tvarujte noky a vařte je v osolené vroucí vodě (po uvaření je můžete dozlatova opéct na přepuštěném másle). Ochuťte je tymiánem, pepřem, popřípadě i solí.

2 Třeně zbavený žampion osolte, opepřete a z obou stran opečte na troše přepuštěného másla či olivového oleje. Přidejte cibuli a šalotku a společně s pórkem nakrájeným na asi 2 cm silné a 8 cm dlouhé plátky vše krátce osmahněte. Zalijte bílým vínem, nechte ho vyvařit, pak přilijte smetanu a společně poduste. Nakonec přidejte na zjemnění kousek másla, ale už nevařte. Osolte a opepřete. Omáčku se žampionem podávejte s noky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Portobello burger

Zapečené portobello

REKLAMA

Přidat komentář