Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fíky zapečené s medem a croissanty

Čerstvé fíky jsou na podzim k dostání i u nás, a tak toho využijte. Med jejich chuť podpoří a vyrovná fakt, že dovážené plody nedozrály na stromech.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Z plechu Středomořská

Ingredience

    • 2 máslové croissanty
    • máslo na vymazání formy
    • 6 čerstvých tmavých fíků
    • 4 lžíce medu
    • 3 vejce
    • 250 ml mléka
    • 250 ml smetany na vaření
    • 55 g krupicového cukru
    • zakysaná smetana nebo řecký jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C; středně velkou zapékací nádobu vymažte máslem.

2 Každý croissant rozdělte na šest dílů a kousky rozložte do zapékací formy. Fíky přepulte a vložte je řeznou stranou nahoru mezi croissanty. Pokapejte medem.

3 Zlehka prošlehejte vejce, mléko, smetanu a cukr a zalijte směs v zapékací nádobě. Nechte 20 minut odpočinout, aby croissanty nasákly tekutinu. Pečte 50 minut dozlatova. Pak nechte krátce zchladnouta podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo s jogurtem.

NĚCO NAVÍC
Fíky jsou citlivé na otlaky, proto se špatně dovážejí. Navíc nemají příliš dlouhou trvanlivost, je tedy nejlepší je co nejdřív spotřebovat. Slupka by měla být poddajná, ale pružná a pevná, bez otlaků a poranění.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krambl ze sušeného ovoce

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Zapečené švestky s oříškovou krustou

Zapečené karamelové banány s bochánky

Jablka a sušené švestky zapečené s těstem filo

Někdo to rád horké!

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Trochu moc sladké, ale jinak dobré a jednoduché na přípravu. Nejdříve se mi zdálo, že pečiva je málo a tekuté složky moc, ale při pečení se to srovnalo. Fíky příjemně překvapily. Čerstvé jsme měli prvně.

Přidat komentář