Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali oblíbeným italským receptem na vitello tonnato – plátky vařeného studeného telecího masa zalitého tuňákovou omáčkou. Tuňákové omáčce to ale sluší i s noky a cuketou

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 100g konzerva tuňáka, scezená
    • 3 sardelové řezy
    • 2 a 1/2 lžíce solených drobných kaparů, opláchnutých a okapaných
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 80 ml panenského olivového oleje + další na pokapání
    • 150 g kvalitní majonézy
    • gnocchi podle základního receptu
    • 4 malé cukety, nakrájené
    • lesklé malé černé olivy, dílky citronu a růžový pepř k podávání

Příprava jídla

1 Rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60 ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a vsypte zbylé kapary. Smažte 2–3 minuty dokřupava. Dejte stranou.

3 Rozehřejte v pánvi zbylý olej. Přidejte uvařené noky a cuketu (nakrájenou na kostičky nebo tenké plátky) a opékejte dozlatova.

4 Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, dílky citronu a olivami a posypané růžovým pepřem a pokapané olejem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

44 nej receptů s cuketami

REKLAMA

Přidat komentář