Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

Roztomilé bábovičky

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    NA NÁDIVKU

    • 250 g hladké mouky
    • 1/2 kostky droždí (cca 20g)
    • 100 ml vlažného mléka
    • 150 g rozpuštěného másla + na vymazání
    • 5 vajec
    • 2–3 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 150 g šunky nakrájené na kostky
    • 150 g tvrdého sýra
    • 1 lžička nasekaných čerstvých bylinek (např. pažitka, petrželka, bazalka)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALÁT

    • hrst rukoly + 1 lžíce medvědího česneku
    • hrst jarního (baby) špenátu
    • hrst polníčku
    • 1 lžíce opražených piniových semínek
    • 2–4 sušená rajčata nakrájená na kostky

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžička nasekané šalotky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce medu

     

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Droždí rozmíchejte v teplém mléce a nechte vzejít kvásek. Až zdvojnásobí svůj objem, smíchejte ho s ostatními přísadami na nádivku, osolte a opepřete a vypracujte těsto. Svou konzistencí bude spíš připomínat lité těsto.

2 Rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových formiček a pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

3 Rozmixujte přísady na zálivku a promíchejte ji se zelenými lístky. Ozdobte sušenými rajčaty a piniovými semínky.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Pečené kuře s nádivkou naruby

10x velikonoční nádivka

REKLAMA

Přidat komentář