Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s vodnicí a wasabi

Vodnice je větší kulatá ředkev, obvykle bílá, ale existují také narůžovělé nebo i sytěji vybarvené odrůdy. Vychutnejte si ji v bramborovém salátu ochuceném po asijsku.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT20M
Vaření 0:20
Salát Asijská

Ingredience

    • 5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky + dalších 5 cm nastrouhaných zesterem na tenké nudličky
    • 250 ml rýžového octa
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 1 kg drobných nových brambor, vydrhnutých
    • vločková mořská sůl (Maldon)
    • 400 g vodnice (kulaté bílé velké ředkve)
    • olej na smažení
    • 150 g mraženého hrášku, spařeného
    • 150 g zelených fazolek, krátce povařených
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst polníčku na ozdobení

    NA ZÁLIVKU

    • 150 g dobré majonézy
    • 1 lžíce pasty wasabi
    • 1 lžíce rýžového octa

     

     

Příprava jídla

1 Na zálivku ve velké míse promíchejte majonézu, wasabi a ocet a dejte stranou. Do hrnce dejte 1 litr vody, plátky zázvoru,
rýžový ocet, česnek, brambory, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut a přidejte oloupané vodnice. Vařte ještě dalších 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Krátce povařte fazolky a hrášek.

2 V pánvi na středním plameni rozpalte 1cm vrstvu oleje. Vsypte nastrouhaný zázvor a smažte 2–3 minuty dozlatova a dokřupava. Sceďte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Brambory a vodnice přepulte, dejte do mísy se zálivkou spolu s fazolkami a hráškem, osolte vločkovou solí, opepřete a promíchejte. Při podávání ozdobte polníčkem a smaženým zázvorem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát s rajčaty a mozzarellou

Bramborový salát s koriandrovým pestem

Bramborový salát s lososem a křenem

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

REKLAMA

Přidat komentář