Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
244 (hlasy)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    • 6 lžic moučkového cukru
    • 6 lžic polohrubé mouky
    • 1⁄2 lžičky jedlé sody
    • 4 lžíce kakaa holandského typu
    • 6 lžic slunečnicového oleje

    NA KRÉM

    • 250 g másla + 500 g tvarohu
    • 150–250 g moučkového cukru dle chuti

    NA POLEVU

    • 2–3 tyčinky Ledové kaštany
    • 100 g 100% tuku (např. Omega)

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody. Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

2 Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

3 Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Borůvková buchta s limetovou polevou

Perník se sušeným ovocem

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

14x dezert s tvarohem

Retro dezerty

Na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.
Obrazek uzivatele
Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.
Obrazek uzivatele
Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)
Obrazek uzivatele
Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...

Přidat komentář