Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Pastis podávejte bez ledu

Pastis podávejte bez ledu

Ochutnejte v létě anýzovku francouzského původu, která vděčí za své jméno zákazu absintu.
2. 8. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Jméno ‚pastis‘ je odvozeno z francouzského ‚pastiche‘ (česky napodobenina). Pastis uvedl na trh Paul Richard v roce 1932 a měl nahradit zakázaný absint. Na rozdíl od pernodu se vyrábí macerací bylin a koření (anýzu, lékořice a dalších) v alkoholu. Má 40–45 % alkoholu, výraznější chuť po provensálských bylinkách a nasládlou chuť anýzu a lékořice. Nejčastěji se pije s vodou jako aperitiv nebo v osvěžujících long drincích. Je čirý, jantarově zabarvený a po smíchání s vodou zneprůhlední a zbělá stejně jako ostatní anýzovky. Podávejte ho raději bez ledu; v přímé kombinaci s ledem se totiž vytváří na hladině mastný film z anýzové esence.

Vyšlo v časopise Apetit.
REKLAMA

Přidat komentář