Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Retro lahůdka: Pečenáče jsou českou delikatesou, na kterou by bylo škoda zapomenout. Připravte si ji podle našeho receptu

Pečenáče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pokud jste milovníkem české kuchyně, jistě jste už někdy narazili na pečenáče. Tato tradiční delikatesa má své kořeny hluboko v české historii a stále se těší velké oblibě.

Připravit pečenáče není žádná věda. Pojďme se podívat na tuto pochoutku blíže a zjistit, jak ji můžeme oživit i v moderní kuchyni.

Podle kuchařky Normy studené kuchyně vydané v roce 1958 se na pečenáče používají sledi. Pečenáče ale můžete připravit z jakékoliv ryby, třeba z českého kapra, tresky nebo z lososa, jehož maso dodá pečenáčům zcela nový chuťový rozměr.

Moderní variace

Recept na pečenáče je skvělým základem, který můžete přizpůsobit svému vkusu.

Jak podávat pečenáče?

Pečenáče jsou skvělým předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem. Podávejte je s kváskovým chlebem nebo jiným pečivem, případně s bramborovým salátem. Skvěle se hodí také jako součást bufetu při oslavách a zahradních party.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...