Cuketu opečte jen krátce a bez podlévání, aby zůstala křupavá.
Suroviny
česnek
2
stroužky
na plátky
olivový olej panenský
80
ml
cuketa
2
ks
na tenké plátky
chilli paprička
2
ks
čerstvá, červená, na plátky
petrželka
1
PL
hladkolistá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
sýr
400
g
domácí čerstvý sýr, na tenké plátky
Postup
1
V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 3 minuty.
2
Pita chleby potřete olejem a rozpečte je na grilovací pánvi z obou stran. Navršte na ně domácí čerstvý sýr, cuketu s česnekem, posypte chilli, petrželkou, osolte a opepřete.
3
Každou porci pokapejte lžící olivového oleje a dejte zapéct pod gril.
[[nid:11062]]
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )