Bleskové grilované pizzy s čerstvým sýrem

Bleskové grilované pizzy s čerstvým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2015 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 229 g
Tuky 102 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketu opečte jen krátce a bez podlévání, aby zůstala křupavá.

Suroviny

česnek 2 stroužky
na plátky
olivový olej panenský 80 ml
cuketa 2 ks
na tenké plátky
pita 4 ks
chilli paprička 2 ks
čerstvá, červená, na plátky
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
sýr 400 g
domácí čerstvý sýr, na tenké plátky

1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte 30 sekund česnek. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 3 minuty.

2 Pita chleby potřete olejem a rozpečte je na grilovací pánvi z obou stran. Navršte na ně domácí čerstvý sýr, cuketu s česnekem, posypte chilli, petrželkou, osolte a opepřete.

3 Každou porci pokapejte lžící olivového oleje a dejte zapéct pod gril.

Domácí čerstvý sýr

Domácí čerstvý sýr

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit