Do krůtích kuliček z krůtího masa a bílých fazolí můžete místo parmazánu přidat libovolné zbytky sýrů, podle konzistence nastrouhané či rozdrobené. Skvělé jídlo a spotřebované zbytky? To si necháme líbit! Navíc velkou výhodou veškerých masových i luštěninových koulí je, že se dají napéct ve velkém a zamrazit na jindy.
Suroviny
Postup
Začněte salátem. Na zálivku prošlehejte ve velké míse majonézu, ocet, hořčici, javorový sirup či med, kmín, sůl a pepř podle chuti. Podle libosti přidejte ještě trochu majonézy nebo dolaďte ostatními surovinami. Pak vsypte obojí zelí, mrkev a jarní cibulky nebo pažitku. Promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Zakryjte a dejte do chladu rozležet.
Troubu předehřejte na 200–220 °C. Ve food processoru zpracujte pulzy dohladka: fazole, cibuli, mrkev, česnek a sluncem sušená rajčata. Vyklopte do mísy a přidejte mleté maso, 1 vejce, sušené bylinky, petrželku, pepř, sůl a parmazán. Propracujte rukama do stejnorodé hmoty.
Pomocí porcovače na zmrzlinu či jiným osvědčeným způsobem tvořte z hmoty 3–4 cm kuličky (mělo by jich být zhruba 18) a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kousky vytřete porcovač olejem. Pečte 30 minut. Pak vyzkoušejte, zda jsou hotové. Pokud ano, podávejte je se zelným salátem, chlebem a dalším parmazánem na posypání, anebo je nechte vychladnout, zabalte a zamrazte.