Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem
Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuličky z krůtího masa a bílých fazolí se zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 227 g
Tuky 155 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do krůtích kuliček z krůtího masa a bílých fazolí můžete místo parmazánu přidat libovolné zbytky sýrů, podle konzistence nastrouhané či rozdrobené. Skvělé jídlo a spotřebované zbytky? To si necháme líbit! Navíc velkou výhodou veškerých masových i luštěninových koulí je, že se dají napéct ve velkém a zamrazit na jindy.

Suroviny

1 konzerva – slitá, dobře propláchnutá a okapaná
nakrájená nahrubo
mrkev 1 ks
nastrouhaná najemno
česnek 3 stroužky
nasekané
sušená rajčata 1 ks
1 rajče v oleji, okapané a nakrájené nadrobno - lze nahradit 1–2 lžícemi rajčatové pasty
vejce 1 ks
italské bylinky 1 ČL
nebo provensálské
petrželka 4 snítky
nasekané nadrobno
pepř barevný ½ ČL
čerstvě mletý
sůl 1 ČL
najemno nastrouhaný + navíc k podávání
rostlinný olej
na vytření porcovače
čerstvý, k podávání
Na salát
majonéza 100 g
jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
nebo tekutý med
kmín ¾ ČL
drcený
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
na nudličky
mrkev 2 ks
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nebo 1/2 svazku pažitky, nakrájené na tenká kolečka

Postup

1

Začněte salátem. Na zálivku prošlehejte ve velké míse majonézu, ocet, hořčici, javorový sirup či med, kmín, sůl a pepř podle chuti. Podle libosti přidejte ještě trochu majonézy nebo dolaďte ostatními surovinami. Pak vsypte obojí zelí, mrkev a jarní cibulky nebo pažitku. Promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Zakryjte a dejte do chladu rozležet.

2

Troubu předehřejte na 200–220 °C. Ve food processoru zpracujte pulzy dohladka: fazole, cibuli, mrkev, česnek a sluncem sušená rajčata. Vyklopte do mísy a přidejte mleté maso, 1 vejce, sušené bylinky, petrželku, pepř, sůl a parmazán. Propracujte rukama do stejnorodé hmoty.

3

Pomocí porcovače na zmrzlinu či jiným osvědčeným způsobem tvořte z hmoty 3–4 cm kuličky (mělo by jich být zhruba 18) a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kousky vytřete porcovač olejem. Pečte 30 minut. Pak vyzkoušejte, zda jsou hotové. Pokud ano, podávejte je se zelným salátem, chlebem a dalším parmazánem na posypání, anebo je nechte vychladnout, zabalte a zamrazte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč