Ostružinové skyramisu

Ostružinové skyramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostružinové skyramisu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 20 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1521 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 123 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chvilka sladké odměny pro všechny maminky. A bez výčitek, protože tohle lehké tiramisu ze skyru je plné živin. Jak připravit verzi pro starší děti najdete v rámečku na protější straně.

Suroviny

káva instantní 100 ml
2 lžičky kávy + 100 ml vody
smetana ke šlehání 200 ml
skyr 500 ml
lze nahradit 500 g ricotty
xylitol 30 g
nebo erythritol
piškoty 120 g
cukrářské
ostružiny 1 hrst
kakao holandského typu 1 ČL

Postup

1

Instantní kávu zalijte horkou vodou a nalijte ji do misky, aby vychladla. Smetanu ušlehejte dotuha.

2

Skyr (či ricottu) prošlehejte důkladně, nejlépe šlehačem, se sladidlem. Do směsi opatrně vmíchejte připravenou šlehačku.

3

Na dno poháru naskládejte vrstvu piškotů, které jste vždy na okamžik ponořili do kávy. Na ně navrstvěte polovinu krému a poházejte trochou ostružin. Opět dejte vrstvu kávových piškotů a na ni zbylý krém.

4

Posypejte kakaem, ozdobte zbytkem ostružin a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit