0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostružinové skyramisu

Ostružinové skyramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostružinové skyramisu

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1521 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 123 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chvilka sladké odměny pro všechny maminky. A bez výčitek, protože tohle lehké tiramisu ze skyru je plné živin. Jak připravit verzi pro starší děti najdete v rámečku na protější straně.

Suroviny

káva instantní 100 ml
2 lžičky kávy + 100 ml vody
skyr 500 ml
lze nahradit 500 g ricotty
xylitol 30 g
nebo erythritol
piškoty 120 g
cukrářské
kakao holandského typu 1 ČL

Postup

1

Instantní kávu zalijte horkou vodou a nalijte ji do misky, aby vychladla. Smetanu ušlehejte dotuha.

2

Skyr (či ricottu) prošlehejte důkladně, nejlépe šlehačem, se sladidlem. Do směsi opatrně vmíchejte připravenou šlehačku.

3

Na dno poháru naskládejte vrstvu piškotů, které jste vždy na okamžik ponořili do kávy. Na ně navrstvěte polovinu krému a poházejte trochou ostružin. Opět dejte vrstvu kávových piškotů a na ni zbylý krém.

4

Posypejte kakaem, ozdobte zbytkem ostružin a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč