0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 203 g
Tuky 259 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upozornění: Po konzumaci se 12 hodin s nikým nelíbejte! Ani z hecu!!!

Suroviny

tvarůžky 160 g
olomloucké
sýr pivní 200 g
100 g
sýr romadúr
sýr s modrou plísní 150 g
feferonky 5 ks
nakládané, pokrájené
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
česnek 4 stroužky
na plátky
petrželka 2 PL
nasekaná
kmín 2 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
bobkový list 2 ks
pivo tmavé 2 PL
slunečnicový olej 200 ml
chleba tmavý
k podávání
pivo světlé
k podávání

1 Olomoucké tvarůžky nakrájejte na čtvrtky, pivní sýr a romadúr na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Opatrně je promíchejte se všemi přísadami kromě oleje. Pak je postupně přendejte do uzavíratelné sklenice a zalijte olejem tak, aby vše bylo potopené. Nechte uležet v chladničce 4–6 dní.

2 Podávejte s tmavým chlebem a zapíjejte pivem.

NĚCO NAVÍC
Existuje i varianta pouze s pivem. Uleželý výsledný produkt však připomíná jednolitou poloprůhlednou hmotu mimozemského původu. Maže se to na chleba, je to výborné, ale jen pro opravdu silné povahy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit