Upozornění: Po konzumaci se 12 hodin s nikým nelíbejte! Ani z hecu!!!
Suroviny
tvarůžky
160
g
olomloucké
sýr pivní
200
g
100
g
sýr romadúr
sýr s modrou plísní
150
g
feferonky
5
ks
nakládané, pokrájené
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
česnek
4
stroužky
na plátky
petrželka
2
PL
nasekaná
kmín
2
ČL
paprika mletá sladká
1
ČL
mletá
bobkový list
2
ks
pivo tmavé
2
PL
slunečnicový olej
200
ml
chleba tmavý
k podávání
k podávání
1 Olomoucké tvarůžky nakrájejte na čtvrtky, pivní sýr a romadúr na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Opatrně je promíchejte se všemi přísadami kromě oleje. Pak je postupně přendejte do uzavíratelné sklenice a zalijte olejem tak, aby vše bylo potopené. Nechte uležet v chladničce 4–6 dní.
2 Podávejte s tmavým chlebem a zapíjejte pivem.
NĚCO NAVÍC
Existuje i varianta pouze s pivem. Uleželý výsledný produkt však připomíná jednolitou poloprůhlednou hmotu mimozemského původu. Maže se to na chleba, je to výborné, ale jen pro opravdu silné povahy.