Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Litý švestkový koláč

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Litý švestkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny

Suroviny

400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 100 g cukru, 300 ml mléka, 4 žloutky, 200 g másla, půlené švestky
Do poloviny vlažného mléka dejte asi lžíci dukru, rozdrobte droždí a nechte je vzejít. Máslo utřete se žloutky a cukrem, přidejte citronovou kůru, přidejte prosátou mouku se solí, dolijte zbylé mléko a zadělejte řidší poměrně lepivé těsto asi jako na lívance. Vlijte je na plech potřený tukem, pomocí stěrky namáčené ve vodě rozetřete a nechte asi 10 minut kynout. Poklaďte ovocem, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 200 C až okraje těsta krásně zezlátnou a těsto zpevní.
Autor: hulcová

Obchod Apetit