
Uživatelský
recept
recept
Litý švestkový koláč
Popis receptu:
Na 1 plech
Autor: Josef Bulka
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 100 g cukru, 300 ml mléka, 4 žloutky, 200 g másla, půlené švestky
Příprava jídla
Do poloviny vlažného mléka dejte asi lžíci dukru, rozdrobte droždí a nechte je vzejít. Máslo utřete se žloutky a cukrem, přidejte citronovou kůru, přidejte prosátou mouku se solí, dolijte zbylé mléko a zadělejte řidší poměrně lepivé těsto asi jako na lívance. Vlijte je na plech potřený tukem, pomocí stěrky namáčené ve vodě rozetřete a nechte asi 10 minut kynout. Poklaďte ovocem, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 200 C až okraje těsta krásně zezlátnou a těsto zpevní.
Přidat komentář