
Šlehačková bublanina s ovocem
Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.
Vydání: 2010/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 1 plech
Ingredience
- 3 velká vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
- tuk a hrubá mouka na plech
- 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti
- moučkový cukr s vanilkou na poprášení
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.
NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.
VIDEORECEPT:
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie Krentikova
16. Únor 2015 18:44
Jana Kopřivová
1. Říjen 2015 15:00
Márty 77
20. Listopad 2016 13:27
Lubomír Brázdil
5. Říjen 2016 11:51
Alena Pěchoučková
18. Červen 2018 17:43
Ivana Páčová
9. Červenec 2015 10:05
Marie Pelantova
1. Listopad 2015 19:23
Martina Zrubecová
15. Listopad 2015 19:04
Zdeněk Wagner
8. Říjen 2016 23:51
Márty 77
20. Listopad 2016 13:26
Márty 77
20. Listopad 2016 13:40
kuchtík k.
10. Červen 2017 09:17
Monika Rajtrová
13. Červen 2017 20:11
pavla holankova
27. Červen 2017 16:07
Petra Šťastná
1. Červenec 2017 15:49
Alena Pěchoučková
18. Červen 2018 17:37
Barbora Brezinova
16. Červen 2019 15:27
Houska68 CvaBul
6. Březen 2020 14:46