
Tvarohový dort z drobenky
Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Při pečení se vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.
Vydání: 2010/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 8 řezů
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 100 g másla
- 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 500 g měkkého tvarohu (v kostce)
- 1 kelímek zakysané smetany
- 200 ml mléka
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)
Na náplň
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.
2 Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.
Další recept na tvarohový dort naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Dana Šoukalová
9. Srpen 2014 21:19
Ludmila Štillerová
22. Srpen 2014 17:53
Renata Šáchová
31. Srpen 2014 13:59
Roman Nešpor
10. Květen 2015 19:08
Michaela Kašparová
14. Květen 2015 10:32
Hanka Matysová
24. Květen 2015 16:08
Kristýna Suchá
17. Srpen 2014 09:11
Ludmila Štillerová
22. Srpen 2014 18:03
Renata Šáchová
31. Srpen 2014 14:01
Petra Pifková
22. Září 2014 20:50
Olga Malkova
5. Únor 2015 14:14
Oxana Bukajeva
10. Únor 2015 20:58
Aneta Beránková
9. Květen 2015 08:59
Aneta Beránková
9. Květen 2015 13:40
Roman Nešpor
10. Květen 2015 19:09
Lucie Procházková
23. Květen 2015 10:35
Lucie Procházková
23. Květen 2015 10:37
Lucie Procházková
23. Květen 2015 10:38
Hanka Matysová
24. Květen 2015 16:10
Barbora Češková
25. Červenec 2015 11:25
Dita Moravcová
1. Březen 2017 19:46
Lucie Hrdlickova
28. Červenec 2017 17:14
jiri mach
29. Září 2017 09:39
jiri mach
29. Září 2017 09:41
Vendula Palátová
1. Květen 2020 02:26
Eva Bernhauerová
3. Září 2020 10:20