Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkovo-křenové šátečky

Ideální večeře pro rodinu. A zbytek jim můžete zítra zabalit na svačinu.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 malá zelená paprika, 1 malá červená paprika a 1 malá žlutá paprika, nakrájené na kostičky
    • 200 g uzené šunky, nakrájené na kostičky
    • 150 g jemně strouhaného čedaru
    • 2 lžíce konzervovaného smetanového křenu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g listového těsta
    • hladká mouka na poprášení
    • 2 vejce rozšlehaná s 1 lžící vody, na potření

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přidejte papriky a míchejte, až se zcela odpaří voda, kterou pustily. Sejměte z ohně a nechte vychladnout.

2 V míse promíchejte šunku, sýr a křen s opečenou cibulí a paprikami. Osolte a opepřete podle chuti.

3 Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte listové těsto na sílu zhruba 3 mm. Nakrájejte na čtverce o hraně 8 cm a doprostřed každého dejte po 1–2 lžících náplně. Potřete okraje těsta rozšlehaným vejcem, přehněte do tvaru šátečků a okraje přitiskněte.

4 Přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a vidličkou do každého šátečku shora píchněte, aby při pečení mohla unikat pára.

5 Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte a podávejte horké.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křenová polévka

Vepřové závitky s jablky a křenem

Telecí ragú s křenem

Hovězí salát s křenem

Terina z uzeného halibuta s křenem

REKLAMA

Přidat komentář