Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Bloody Mary s těstovinami

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření těstovin
PT5M
Příprava 0:05
Omáčka Italská

Ingredience

    • 1 velký stroužek česneku, nadrobno nasekaný
    • 400 g zralých oválných rajčat, nakrájených na kostičky
    • spirála z kůry (bio)limety
    • 2 lžíce výrazného olivového oleje
    • 2 lžíce vodky nebo grappy
    • 1 lžíce zelených oliv, na plátky
    • hrst lístků bazalky, nasekaných
    • 1 lžička tabasca
    • mořská sůl
    • 200 g těstovin rigatoni nebo fusilli

Příprava jídla

V misce promíchejte česnek, rajčata, olivový olej, limetovou kůru, vodku, olivy, bazalku a tabasco a osolte. Nechte odpočinout 10 minut.

2 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a ihned promíchejte s rajčatovou omáčkou. Ozdobte bazalkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete na závěr přidat ještě natrhanou mozzarellu. Omáčka na ní ulpí lépe, než když je jen nakrájená.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Omáčky bez vaření

REKLAMA

Přidat komentář