Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Nejlepší středomořské chutě pohromadě

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření těstovin
PT5M
Příprava 0:05
Omáčka Italská

Ingredience

    • 170g konzerva tuňáka v oleji, scezeného
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce kaparů
    • hrst černých oliv (nejlépe s peckou, bez nálevu, tzv. řeckých)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g těstovin conchiglie či jiných
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • strouhaný parmazán k podávání (nemusí být, Italové ho s rybami nejedí)

Příprava jídla

1 Rozdělte tuňáka na kousky o velikosti sousta. V míse ho opatrně promíchejte s česnekem, citronovou kůrou i šťávou, olivovým olejem, kapary a s olivami. Osolte a opepřete. Omáčku nechte odpočinout při pokojové teplotě, než se uvaří těstoviny.

Uvařte těstoviny, sceďte je, ihned je dejte do mísy k omáčce, posypte petrželkou a promíchejte. Podávejte s parmazánem nebo i bez něj.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

Omáčky bez vaření

REKLAMA

Přidat komentář