Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT1H
Pečení 1:00
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 1 mladý králík, očištěný
    • 200 g másla
    • 250 ml kysané smetany
    • 2 vejce
    • 2 lžičky sardelové pasty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka muškátového květu
    • 2 plátky želatiny
    • tmavý chléb k podávání

    NA ŠVESTKOVÝ PŘELIV

    • 250 g zralých švestek, vypeckovaných
    • 150 g cibule, nakrájené
    • 500 ml červeného vína
    • 1 lžička medu
    • citronová šťáva
    • špetka chilli koření

Příprava jídla

1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.

2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.

3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.

4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.

5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moravské menu našich babiček

Brandy paštika s pepřem

Domácí paštika

Paštika z kuřecích jater

Srnčí paštika v hrníčku

Švestková pomazánka

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Daňčí závitek po znojemsku

Maminčiny buchty s povidly

REKLAMA

Přidat komentář