
Králičí paštika se švestkovým přelivem
Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.
Ingredience
- 1 mladý králík, očištěný
- 200 g másla
- 250 ml kysané smetany
- 2 vejce
- 2 lžičky sardelové pasty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka muškátového květu
- 2 plátky želatiny
- tmavý chléb k podávání
- 250 g zralých švestek, vypeckovaných
- 150 g cibule, nakrájené
- 500 ml červeného vína
- 1 lžička medu
- citronová šťáva
- špetka chilli koření
NA ŠVESTKOVÝ PŘELIV
Příprava jídla
1 Králíka rozdělte na díly a duste ho na másle zvolna asi 25 minut doměkka. Maso vykostěte a i se šťávou jemně umelte, přidejte vejce, zakysanou smetanu, sardelovou pastu, muškátový květ, osolte a opepřete podle chuti.
2 Želatinu namočte do 2 lžic studené vody. Nechte ji 10 minut bobtnat a pak nad vodní lázní krátce zahřívejte do rozpuštění. Želatinu potom vmíchejte do masové hmoty.
3 Směs nalijte do vymazané paštikové formy a dobře ji uzavřete pokličkou nebo alobalem. Formu položte do pekáče, do něj do poloviny výšky nalijte horkou vodu a vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 150 ºC. Pak snižte teplotu na 90 ºC a vařte dalších 30 minut.
4 Vyjměte a nechte vychladnout – alobal v žádném případě neodstraňujte. Dejte do chladničky přes noc ztuhnout. Přísady na švestkový přeliv rozvařte na kaši a nechte vychladnout.
5 Plátky paštiky podávejte se švestkovým přelivem a s chlebem.
Přidat komentář