Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelná polévka s houbami a kroupami

Vydatná zelná polévka ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Vaření 0:50
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g gazdovské slaniny, na proužky
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • 4 mrkve, očištěné a pokrájené
    • 3 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 2 velké stroužky česneku, drcené
    • po 1 snítce tymiánu a rozmarýnu
    • 30 g sušených hub, nejlépe lišek nebo hřibů
    • 150 ml bílého vína
    • 1,5 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 150 g malých krup, předem namočených
    • 1/2 hlávky bílého zelí, nakrájeného
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Rozpalte hrnec a na středním ohni opečte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, celer, česnek a bylinky a ještě chvíli opékejte. Houby zalijte 600 ml vroucí vody a nechte 10 minut stát. Potom je vyberte děrovanou lžící, nasekejte a přihoďte k zelenině. Osmahněte, zalijte vínem a vařte, dokud se víno skoro neodpaří.

2 Propláchnuté a předem namočené kroupy uvařte zvlášť v osolené vodě, trvá to asi 40 minut. V polovině vaření je zalijte vodou z hub, vývarem, přidejte nakrájené zelí, osmahnutou zeleninu a dovařte vše doměkka. Vyhoďte snítky bylin a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Polévku podávejte se strouhaným parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené vrstvené zelí s mletým masem

Zelí s kokosem a nudlemi

Zelňáky se škvarky

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Pikantní zelný salát

Zelí

Houby v kuchyni

Přidat komentář