7 dezertů s luxusním alkoholem: vyzkoušejte makronky s růžovým rumem nebo šampaňský krém s rozinkami

7 dezertů s luxusním alkoholem: vyzkoušejte makronky s růžovým rumem nebo šampaňský krém s rozinkami
sdílet:

Receptů, ve kterých se objevuje alkohol, existuje nepřeberné množství. Nejznámější jsou různé dezerty s obyčejným rumem. Jenže některé sladké tečky si zaslouží alkohol, který je vyrobený s láskou a péčí. A víte, jak to chodí při vaření/pečení s alkoholem, jedna sklenka do pokrmu, jedna na zahřátí...

V hlavní roli Republika

První republiku máme spojenou s noblesou a elegancí, ale také s legendárními kuchařkami jakou byla Magdalena Dobromila Rettigová. I ta do některých svých sladkých receptů ráda přidala pár lžiček rumu, aby měly výraznější chuť.

  • Náš recept na tousty s banánem, máslem a rumem si o značku rumu přímo říká. Český rum Božkov Republica chuť cukrové třtiny, fíků, pomeranče s mírným dubovým závěrem. Dezert díky němu povýšíte!

Toust s banánem, máslem & rumem

Toust s banánem, máslem & rumem

Více

Růžový rum do růžových makronek

Makronky jsou mezi dezerty legendami. Křehká kolečka většinou v pastelových barvách můžete zkusit upéct v tradiční podobě nebo kápnout trochu rumu do jejich krému. Byla by ale škoda přidávat do tak sofistikovaného zákusku obyčejný alkohol, chce to zkrátka něco výjimečného. A co jiného pro legendu než Legendario

  • Do růžových makronek se skvěle hodí růžový rumový likér Ronssé Punch au Rhum s dotekem zralých jahod. Zbytek samozřejmě nechte na dámskou jízdu! 

Luxusního šampaňského jen pár lžic (do dezertu)

Šampaňský krém s rozinkami je delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!

  • Na osm porcí budete potřebovat jen 300 ml šampaňského. Nevyplatí se šetřit, dezert je na něm postavený! Zkuste třeba šampaňské Veuve Clicquot Yellow Label, které navíc můžete zakoupit s trendy termo ledvinkou značky K-WAY®. Jednoduchým složením se promění v ledvinku běžné velikosti, kterou můžete běžně nosit jako doplněk ke svému outfitu. Stylové vyjádření vaší osobnosti osvěží váš look stejně, jako ochladí vaše šampaňské. 

Šampaňský krém s rozinkami

Šampaňský krém s rozinkami

Více

Hříšné jahody 

Hříšně dobrý, takový je dezert, který je složený pouze z jahod, vodky, limetové šťávy, cukru, vody, smetany ke šlehání a případně pistácií. Zkrátka ze samých dobrých ingrediencí.

  • Nezapomeňte, že k varu se musí uvést pouze jahody, cukr a limetková šťáva. Vodka se přimíchá až posléze. 
  • Dezert je totiž určen pro dospělé, takže vypaření alkoholu není žádoucí. My jsme zvolili neochucenou vodku Amundsen. Pokud byste chtěli přidat třeba jahodový likér Amundsen, cukru trochu uberte.

Crème brûlée s červeným vínem

Nic se nevyrovná zvuku lžičky, která ťuká na karamelovou krustičku! Základem úspěchu je nešetřit cukrem, aby krustička nebyla tenká, a pořádné ožehnutí! Dalším krokem k úspěchu v této variantě crème brûlée je rozhodně kvalitní červené víno plné chuti.

  • Vyzkoušejte třeba novinku značky Mountfield –  víno Santa Julia Plus, Malbec. Jeho chuť je komplexní, intenzivní, ovocné tóny jsou ještě doplněny jemnou příchutí čokolády a moka kávy. Dlouhotrvající dochuť tvoří jemná tříslovina a příjemná kyselinka. Moc to s jeho množstvím do dezertu nepřehánějte, stačí tři polévkové lžíce. Zbytek si vychutnejte jen tak!

Crème brûlée

Crème brûlée

Více

Pošírované ovoce v proseccu

Pošírované ovoce je zkrátka skvělé! Věřte, že pokud uděláte broskve a maliny pošírované v proseccu návštěvě, zapíšete se do paměti všem svou originalitou.

  • Vyzkoušejte třeba růžové šumivé Prosecco DOC Rosé od Mountfield, které k nám dováží z proslulé italské vinařské oblasti v okolí Benátska. A zbytek můžete rovnou použít jako aperitiv.

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Více

Tip na drink:  

Pokud máte po přečtení článku spíše chuť na nějaký drink, máme pro vás jeden nevšední tip, který vás i v nepřiznivém počasí přenese přímo na pláž k oceánu. Drink Coco Collins přináší sladké potěšení, které překvapí kombinací limety s kokosem. Už cítíte rozpálený písek a slyšíte šum vln v dáli?

Coco Collins:  

  • 50ml Eminente Reserva

  • 20ml limetková šťáva  

  • 15ml kokosový sirup  

  • perlivá voda  

  • limetková kůra na ozdobu

  1. Vysokou sklenici naplňte kostkami ledu.
  2. Nalijte rum a ostatní tekutiny. Míchejte koktejlovou lžičkou asi 5 vteřin.
  3. Dozdobte kouskem limetkové kůry. 

Obchod Apetit