0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladké chlebíčky, které zahřejí na duši

banánový chlébíček
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Zvládne je každý začátečník, protože jsou velmi jednoduché, ale zaroveň si na nich skvěle pochutnáte. Zařaďte do svého cukrářského repretoáru sladké chlebíčky, které se vám budou hodit kdykoliv vás přepadne nečekaná chuť na sladké. Navíc do nich můžete přihodit suroviny, které už vám delší dobu leží ve spíži.

Tenhle dezert máte hotový za chvilku a vůbec se na něm nenadřete. Můžete ho posnídat, ale nejlepší je k odpolední kávě nebo čaji. Pochutná si na něm celá rodina i návštěvy. Navíc se dá připravit celkem zdravě a spotřebujete do něj suroviny, které vám doma přebývají.

  • Potřebovat budete formu na chlebíček, která se perfektně hodí i na slané domácí chleby a další zapékaná jídla například gratinované brambory. V kuchyni má zkrátka nespočet využití, takže se vyplatí mít ji ve výbavě.
  • Pokud ji ale nemáte, použijte jakoukoliv jinou formu. Důležitá je především chuť!

Čím chlebíček ochutit?

Skoro v každém základu na sladký chlebíček najdeme klasickou pečící čtyřkombinaci – mouka, máslo, cukr a vejce. Pokud chcete o trochu zdravější verzi, můžete nahradit část mouky ořechy nebo vločkami.
 
  • Vhodné jsou i bezlepkové mouky, například jáhlová, pohanková a cizrnová.
  • V receptech se dá vždy regulovat cukr nebo použít sušené ovoce a med.
  • Vejce můžete nahradit aquafabou, tedy vodou z cizrny.
  • Aby byl chlebíček správně nadýchaný, nezapomeňte na kypřící prášek, který jej krásně zvedne.

Asi nejoblíbenější je banánový chlebíček, ve kterém využijete přezrálé banány. Ideální jsou ty hnědé, které jsou sladké a chlebíček už nebudete muset doslazovat bílým cukrem. Skvělou náhradou bude mrkev, cuketa, vyzkoušet můžete i dýni nebo řepu. Do těsta můžete přihodit rozinky, čokoládu, ořechy nebo mák.

 
Můžete experimentovat a vyzkoušet nespočet kombinací chutí. Do základního receptu na chlebíček přidejte přesně to, co máte rádi. Pokud chcete vsadit na jistotu, tak vyzkoušejte pomerančový, vánoční nebo jablečný chlebíček.
 

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč