0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 162
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5764 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 572 g
Tuky 332 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
moučkový cukr 100 g
mléko 120 ml
olej 100 ml
rum 1 PL
vejce 2 ks
ztužovač 2 bal
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1
moučkový cukr 40 g
tmavá čokoláda 1 ks
70 % kakaa

Postup

1

Ze dvou bílků ušleháme sníh. Z cukru (100g), 2 žloutků a oleje vyšleháme pěnu a přidáme lžíci rumu na ovonění.

2

Střídavě přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh.

3

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180 stupňů na špejli (až se nám bude zdát dort upečený a začně vonět, propíchneme ho špejlí a pokud bude čistá a nebude se na ní lepit těsto, dort je hotový).

4

Dort necháme vychladnout nejlépe na mrížce, aby se nezapařoval, já použila vychladlou mřížku z trouby.

5

Po zchladnutí vydlabeme lžící po obvodu korpusu kruh, cca 1 cm od kraje, dno musí zůstat neporušené.

6

Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do vydlabaného korpusu.

7

Šlehačku ušleháme s cukrem (40 g) a ztužovačem do šlehačky a přimícháme do ní nasekanou hořkou čokoládu. Náplň navrstvíme na banány, do krajů dortu a vytvoříme kopeček.

8

Nakonec na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu a vytvoříme "krtinu".

Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org

Autor: zuzajda26

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč