Podle tohoto receptu zvládnete hit dětských oslav upéct snadno a rychle. Záhy zjistíte, jak je dort skládající se z kakaového korpusu, banánů a šlehačky s kousky čokolády jednoduchý. Máme pro vás ještě rychlejší variantu v poháru, verzi na plech nebo nebo alternativu zcela bez cukru.
Suroviny
Postup
Ze 2 bílků ušlehejte sníh. Ze 100 g cukru, 2 žloutků a oleje vyšlehejte nadýchanou pěnu a přidejte lžíci rumu na ovonění.
Střídavě přidávejte mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut dozlatova. Otestujte špejlí – až se vám bude zdát dort upečený a začne vonět, píchněte do něj špejlí, a pokud bude čistá a nebude se na ní lepit těsto, dort je hotový.
Dort nechte vychladnout na mřížce.
Po zchladnutí vydlabejte lžící kolem dokola ve středu korpusu kruh, cca 1 cm od kraje, dno musí zůstat neporušené.
Banány podélně rozkrojte a naskládejte do vydlabaného korpusu.
Šlehačku ušlehejte se 40 g cukru a ztužovačem smetany dotuha a přimíchejte do ní nasekanou hořkou čokoládu. Náplň navrstvěte na banány až ke krajům dortu a vytvořte kopeček.
Kousky korpusu, které vám zbyly, rozdrobte, namačkejte na kopeček a vytvořte tím ‚krtinu‘.
Ilustrační foto: Image Professionals