Suroviny
Postup
Ze dvou bílků ušleháme sníh. Z cukru (100g), 2 žloutků a oleje vyšleháme pěnu a přidáme lžíci rumu na ovonění.
Střídavě přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180 stupňů na špejli (až se nám bude zdát dort upečený a začně vonět, propíchneme ho špejlí a pokud bude čistá a nebude se na ní lepit těsto, dort je hotový).
Dort necháme vychladnout nejlépe na mrížce, aby se nezapařoval, já použila vychladlou mřížku z trouby.
Po zchladnutí vydlabeme lžící po obvodu korpusu kruh, cca 1 cm od kraje, dno musí zůstat neporušené.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do vydlabaného korpusu.
Šlehačku ušleháme s cukrem (40 g) a ztužovačem do šlehačky a přimícháme do ní nasekanou hořkou čokoládu. Náplň navrstvíme na banány, do krajů dortu a vytvoříme kopeček.
Nakonec na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu a vytvoříme "krtinu".
Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org