K přípravě krtkova dortu vůbec nepotřebujete krabici s předváženými surovinami. Podle tohoto receptu zvládnete hit dětských oslav upéct snadno a rychle. Záhy zjistíte, jak je dort skládající se z kakaového korpusu, banánů a šlehačky s kousky čokolády jednoduchý. Máme pro vás ještě rychlejší variantu v poháru, verzi na plech nebo nebo alternativu zcela bez cukru.
Suroviny
Postup
Ze dvou bílků ušleháme sníh. Ze 100 g cukru, 2 žloutků a oleje vyšleháme nadýchanou pěnu a přidáme lžíci rumu na ovonění.
Střídavě přidáváme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut dozlatova. Otestujte špejlí – až se nám bude zdát dort upečený a začně vonět, píchneme do něj špejlí, a pokud bude čistá a nebude se na ní lepit těsto, dort je hotový.
Dort necháme vychladnout nejlépe na mřížce, aby se nezapařoval, já použila vychladlou mřížku z trouby.
Po zchladnutí vydlabeme lžící kolem dokola ve středu korpusu kruh, cca 1 cm od kraje, dno musí zůstat neporušené.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do vydlabaného korpusu.
Šlehačku ušleháme se 40 g cukru a ztužovačem smetany dotuha a přimícháme do ní nasekanou hořkou čokoládu. Náplň navrstvíme na banány až ke krajům dortu a vytvoříme kopeček.
Kousky korpusu, které nám zbyly, rozdrobíme, namačkáme na kopeček a vytvoříme tím "krtinu".
Ilustrační foto: Image Professionals