
Thajský salát se sekaným kuřetem
Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi ostré, neváhejte přitvrdit s chilli kořením!
Ingredience
- 2 stébla citronové trávy
- 1 lžíce kůry nastrouhané z biolimety
- 2 červené chilli papričky, zbavené semínek
- 3 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru, velký asi jako špička prstu
- 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička chilli koření
- 50 ml rybí nebo sójové omáčky
- 1 červená cibule, pokrájená
- 3 lžíce limetové šťávy
- po hrsti čerstvé máty, bazalky a koriandru
- 3 srdíčka hlávkového salátu
- 1 okurka, podélně nakrájená na špalíčky a bez semínek
- 200 g fazolových nebo sójových výhonků
- skrojky limety
K podávání:
Příprava jídla
1. Nahrubo nasekejte citronovou trávu, chilli papričky, česnek i zázvor, spolu s limetovou kůrou vsypte do mixéru a krátce rozmixujte najemno. Kuřecí prsíčka pokrájejte na drobné kousky.
2. Pánev nebo wok rozehřejte na vysokém plameni a vlijte oba druhy oleje. Přesuňte směs z mixéru a krátce osmažte. Přidejte kuře i chilli koření a za stálého promíchávání smažte čtyři minuty. Zakápněte rybí nebo sójovou omáčkou, snižte plamen a nechte všechno asi čtyři minuty provařit. Pak vsypte cibuli a smažte ještě minutu.
3. Sejměte pánev z ohně, vše přelijte limetovou šťávou a vmíchejte bylinky. Podávejte s lístky salátu, špalíčky okurky, výhonky a skrojkem limety.
Přidat komentář