Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajský salát se sekaným kuřetem

Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi ostré, neváhejte přitvrdit s chilli kořením!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 10 minut
PT40M
Příprava 0:40
Kuře Thajská

Ingredience

    • 2 stébla citronové trávy
    • 1 lžíce kůry nastrouhané z biolimety
    • 2 červené chilli papričky, zbavené semínek
    • 3 stroužky česneku
    • kousek čerstvého zázvoru, velký asi jako špička prstu
    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžička chilli koření
    • 50 ml rybí nebo sójové omáčky
    • 1 červená cibule, pokrájená
    • 3 lžíce limetové šťávy
    • po hrsti čerstvé máty, bazalky a koriandru

    K podávání:

     

    • 3 srdíčka hlávkového salátu
    • 1 okurka, podélně nakrájená na špalíčky a bez semínek
    • 200 g fazolových nebo sójových výhonků
    • skrojky limety

     

Příprava jídla

1. Nahrubo nasekejte citronovou trávu, chilli papričky, česnek i zázvor, spolu s limetovou kůrou vsypte do mixéru a krátce rozmixujte najemno. Kuřecí prsíčka pokrájejte na drobné kousky.

2. Pánev nebo wok rozehřejte na vysokém plameni a vlijte oba druhy oleje. Přesuňte směs z mixéru a krátce osmažte. Přidejte kuře i chilli koření a za stálého promíchávání smažte čtyři minuty. Zakápněte rybí nebo sójovou omáčkou, snižte plamen a nechte všechno asi čtyři minuty provařit. Pak vsypte cibuli a smažte ještě minutu.

3. Sejměte pánev z ohně, vše přelijte limetovou šťávou a vmíchejte bylinky. Podávejte s lístky salátu, špalíčky okurky, výhonky a skrojkem limety.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář