Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční závin se sušeným ovocem

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 g listového těsta
    • 6 lžic meruňkové marmelády
    • 2 lžíce sultánek
    • 6 lžic mandlí nahrubo nasekaných
    • 400 g směsi sušeného a kandovaného ovoce podle vlastního výběru
    • 2 lžíce brandy nebo rumu
    • 50 g marcipánu, pokrájeného na kostičky
    • vejce na potření

Příprava jídla

Marmeládu rozehřejte v kastrůlku, vypněte a přimíchejte sultánky, mandle, nahrubo nasekané ovoce a rum. Nakonec zlehka vmíchejte marcipán nakrájený na kostičky. Těsto rozdělte napůl a rozválejte na dva pláty. Na každý naneste polovinu náplně, sviňte a záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, případně můžete ozdobit hvězdičkami vykrájenými ze zbytků těsta. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný závin

Makový závin

Škvarkový závin

Tažený závin s višněmi

Božský štrúdl

Vánoce za 2 dny

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Nepečené kokosové kuličky

Rozinkové pusinky

Svěží rohlíčky

Sardelové kuličky

Norská rybí polévka

Candát z trouby v petrželové strouhance

Lehký bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář