Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční závin se sušeným ovocem

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 g listového těsta
    • 6 lžic meruňkové marmelády
    • 2 lžíce sultánek
    • 6 lžic mandlí nahrubo nasekaných
    • 400 g směsi sušeného a kandovaného ovoce podle vlastního výběru
    • 2 lžíce brandy nebo rumu
    • 50 g marcipánu, pokrájeného na kostičky
    • vejce na potření

Příprava jídla

Marmeládu rozehřejte v kastrůlku, vypněte a přimíchejte sultánky, mandle, nahrubo nasekané ovoce a rum. Nakonec zlehka vmíchejte marcipán nakrájený na kostičky. Těsto rozdělte napůl a rozválejte na dva pláty. Na každý naneste polovinu náplně, sviňte a záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, případně můžete ozdobit hvězdičkami vykrájenými ze zbytků těsta. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný závin

Makový závin

Škvarkový závin

Tažený závin s višněmi

Božský štrúdl

Vánoce za 2 dny

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Nepečené kokosové kuličky

Rozinkové pusinky

Svěží rohlíčky

Sardelové kuličky

Norská rybí polévka

Candát z trouby v petrželové strouhance

Lehký bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář