Chickem Tikka Masala

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Chickem Tikka Masala

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na masovou marinádu
kuřecí stehna 800 g
vykoštěná
tandoori masala 1 PL
směs
římský kmín 1 PL
mletý
sůl
pasta z čerstvého česneku a zázvoru 2 PL
6
bílý jogurt
Na omáčku
4
zeleninový základ viz DAL
římský kmín 1 PL
mletý
kurkuma (mletá) 1 PL
kari koření 1 PL
směsi na kuře „chicken curry masala“
sůl
bobkový list 4 ks
skořice 1 ks
celá
badyán 1 ks
2
celý Dále na omáčku
česneková pasta 2 PL
1.5
drcená rajčata
smetana 1
Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi nebo v létě na špízu na grilu ze všech stran, nebo na špízu v tandoru 15 minut. Tepelně zpracované maso vkládáme do níže uvedené omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.
Autor: Martin V

Obchod Apetit