Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chickem Tikka Masala

Popis receptu: 
4 porce Kuře s pikantní omáčkou
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    masová marináda
    800 g vykostěných kuřecích stehen
    1 lžíce směsi „tandoori masala“
    1 lžička mletého římského kmínu
    sůl
    2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
    6 lžic bílého jogurtu

    omáčka
    4 dl zeleninového základu (viz DAL)
    1 lžička mletého římského kmínu
    1 lžička kurkumy
    1 lžička kari směsi na kuře „chicken curry masala“
    sůl
    4 bobkové listy
    1−2 kousky celé skořice
    1−2 hvězdičky badyánu
    2 tobolky celého kardamomu
    2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
    1,5 dl drcených rajčat
    1 dl smetany

Příprava jídla

Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi nebo v létě na špízu na grilu ze všech stran, nebo na špízu v tandoru 15 minut. Tepelně zpracované maso vkládáme do níže uvedené omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.
REKLAMA

Přidat komentář