Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Příprava v troubě vám ušetří stání u sporáku.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Dušení 0:35
Kuře Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
    • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
    • 400 g rýže na rizoto (carnaroli, arborio)
    • 100 g kadeřávku (kadeřavá kapusta), nakrájeného na nudličky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 175 ml suchého bílého vína
    • 1,4 l klasického kuřecího vývaru
    • 300 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na sousta
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • 100 g parmazánu, strouhaného
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 3 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    • svazek nasekané hladkolisté petrželky
    • hrst nasekaného estragonu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V širokém kastrolu s ohnivzdornými uchy na směsi oleje a másla opékejte cibuli na malém plameni asi 6 minut dosklovita. Přidejte rýži, kadeřávek a česnek a míchejte další 2 minuty, až rýže lehce zprůhlední. Zvyšte plamen, zastříkněte vínem a míchejte, až se všechna tekutina vstřebá. Pak zalijte vroucím vývarem, přidejte kuře pokrájené na sousta, osolte a opepřete.

2 Přiklopte a duste v troubě 30–35 minut, až bude rýže měkká a kuře hotové. Přidejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a smetanu. Zlehka vmíchejte bylinky, případně dosolte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa Diana

Kuře po baskicku

REKLAMA

Přidat komentář