Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/3

Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Učíme se od mistra

Pavel Býček vás zasvětí do techniky pošírování, která obzvlášť sluší jemným masům. Filátka ze pstruha se zadělávaným pórkem a koprovým olejem potěší každého milovníka lehké kuchyně.  

Neděle za kamny

Na první pohled vyhlíží naše nedělní menu chalupářsky, ale nenechte se mýlit. Je nabité novými nápady a využívá netradiční kombinace, které vás překvapí i zahřejí. Pozvěte na oběd rodinu či přátele a prostřete v rustikálním stylu! 

Všechny chutě Asie

Se stánkem TamarindTree obrážejí nejrůznější akce a servírují tu pravou asii, nebojí se výrazných chutí ani chilli a vždycky to chutná skvěle. Po letech ‚na ulici‘ konečně otvírají vlastní bistro u pražské Botanické zahrady a pozvali nás na ochutnávku. 

Sladká vůně dálek

Snazší než odletět na exotickou dovolenou je zaběhnout do obchodu pro tropické ovoce. A s dezerty z kiwi, mandarinek, mučenek, banánů a manga pak zažijete stejně sladké a nezapomenutelné chvíle jako při cestování...

Recepty z vydání

Pošírování: Pošírovaný pstruh se zadělávaným pórkem

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás v ní učí...

Nebeské řezy alias kremšnyt

Kombinace listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému je osvědčená a nestárnoucí. Na tuhle lahodu už jinam...

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!

Steakburgery v houbové omáčce

Masové plátky v houbové omáčce jsou stálicí všech kuchařek, jen se dělají příliš dlouho, a tak nejdou...

Fenyklovo-rajčatové ragú

Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i...

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Tenhle recept je jen dalším důkazem toho, že v jednoduchosti je krása a že pro skvělé jídlo nemusíte trávit...

Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony

Je to bramboračka? Nebo pórkovka? Něco přesně mezi tím! Základ a hutnost téhle polévky tvoří brambory,...

Salát z pečené mrkve, červené cibule a fenyklu

Teplý salát, který překvapí netradiční kombinací surovin, se bude v chladnějších měsících jistě těšit veliké přízni.

Vepřové ossobuco s pomerančovou gremolatou a mrkvovým pyré

Telecí ossobuco, tedy plátek z kolene přeseknutého i s kostí uvnitř, používané v italské kuchyni, jsme...

Čokoládový koláč s pomerančovým likérem

K nedělní kávě nesmí chybět koláč! Tenhle extra čokoládový je tak hutný, že vám bude stačit jen malý...

Mandarinková bábovka s rooibos karamelem

Mandarinka v dezertech vždy zazáří! Lze použít jak kůru (z bio mandarinek), tak šťávu. Šťáva se upotřebí...

Mangovo-broskvový páj

Mango skvěle ladí s krémovým sýrem v cheesecaku nebo se smetanou v pěně, panna cottě či pudinku. Je z něj...

Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste...

Krémový banánový koláč podle Momofuku

Přezrálé banány nemusí druhou šanci dostat jen ve formě chlebíčku. Koláč cukrářky Christiny Tosi ze...

Kiwi sorbet

Když o něčem řeknete, že je to ‚fresh‘, tak to je přesně slovo, které vystihuje tenhle ledový...

Restované hovězí v asijské pivní omáčce

Restované hovězí v omáčce z černého piva je přesně to jídlo, které nelze nazvat jinak než comfort food...

Nasi goreng

Smažená rýže je skvělý způsob, jak zužitkovat uvařenou rýži a všemožnou zeleninu, ale je to také skvělé...

Kuřecí polévka s knedlíčky

Vývar je základ. Doporučuju ho připravit ve velkém a po částech zamrazit. Stejně jako chilli olej. Knedlíčky...

Kantonský koláč

Trochu suchá buchta potvrzuje to, že v Asii mají odlišný pohled na sladké než my. „Pro oživení...

Hříšně dobrý bagel

Tenhle bagel se nadarmo nejmenuje ‚hříšně dobrý‘, je v něm totiž pohromadě spousta dobrých věcí...
REKLAMA

Přidat komentář