0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit!

Pondělí: Asijská polévka s hlívou 

Co vám po návratu plískanic prohřeje a nabije energií? Polévka! Tahle bezmasá polévka obsahuje kromě poctivé porce zeleniny hned několik hitů posledních let – sójovou omáčkou tamari, řasu kombu a miso pastu.

Tip: Pokud nebudete mír po ruce hlívu, sáhněte po zásobách sušených lesních hub z léta. 

Úterý: Krůtí karbanátky s batáty a česnekovou majonézou

Majonéza je skvělá omáčka, kterou lidé po celém světě nemilují jen tak pro nic za nic. V našem receptu krásně doplní sladké batáty. Krůtí maso je jemné a libové, děti mleté maso většinou umí ocenit.

Tip: Klasickou majonézu z oleje, vajec a octa můžete odlehčit přidáním jogurtu nebo zakysané smetany. 

Středa: Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou

Recept britské kuchařky Nadyii Hussain nás zaujal nejdřív svou jasnou barvou. Pro větší pestrost jsme přidali ještě kadeřávek a pšeničné těstoviny vyměnili za celozrnnou variantu. Pokud máte rádi řepu, budete tohle skrznaskrz zdravé jídlo zbožňovat!

Tip: Těstoviny bez masa dokonale obarvené řepným pyré představují lehkost a chuť v ryzí podobě.

Čtvrtek: Medový losos se špaldovým salátem

Po prosincovém obžerství nás to přirozeně táhne spíše k nutričně vyváženějším a zdravějším pokrmům (a také na sportoviště). Tenhle obilný salát je originální, chutný a výživný. A medový losos? Naše nová redakční závislost!

Tip: Salát ze špaldy doprovodí perfektně i další ryby. Pokud se vám nepodaří sehnat lososa, nebojte se makrely, pstruha nebo candáta.

Pátek: Dýňová frittat s kozím sýrem

Jídlo z jedné pánve je vždycky trefa do černého... Minimum nádobí a maximum chuti, to je kombinace, které se nedá odolat. Recept je plánován pro 4 osoby, ale frittata je tak dobrá, že se může stát, že se na opozdilce nedostane.

Tip: Pokud nepatříte mezi fandy kozího sýry, použijte třeba balkán nebo fetu. Zvýšit nutriční hodnotu (a sytost) pokrmu pomůže také panýr nebo tofu.

Zdroj: Apetit

Související články

Autor: Olga Šlesingrová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč