Do 90 minut
Snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Rychlé jídlo na italský způsob, které bezpochyby spadá do kategorie „co dům dal“. Kromě tuňákové konzervy budete potřebovat rajčatové pyré, nebo pokud máte čerstvá rajčata, použijte je.
Tuto naprostou klasiku školní jídelny si snad musí pamatovat každý – měkké kousky vepřové plece ve světle hnědé omáčce, kterou nejen svou barvou, ale i chutí podtrhují kolečka karotky.
Houbaři se už nemohli dočkat, až popadnou košíky, nožíky a vyrazí do lesa. Počasí konečně začíná přát a nastává ideální čas si uvařit jídlo téměř za hubičku.
Receptům z lilku věnujeme celou jednu kategorii a jsme si jisti, že si v ní svého favorita rozhodně najdete. Pokud se vám ale nechce hledat, přinášíme tento jednoduchý tip.
Že znáte halušky jen s brynzou nebo zelím a uzeným? My je tentokrát zkusili jako velmi chutnou přílohu ke smetanové omáčce se zelenými fazolkovými lusky. Je to jakási vegetariánská variace na klasický paprikáš a věřte, nebo ne, chutná skutečně výborně.
Sladká hlavní jídla jsou v naší české kuchyni poměrně zabydlená a čas od času na ně přijde chuť. Hlavně v období, kdy je dostatek sezónního ovoce a my hledáme příležitost, jak ho zužitkovat.
Česnečka se nejčastěji používá jako spolehlivý vyprošťovák, ale v době sklizně prvního českého česneku využijte jeho sílu a připravte si jednu ze skromných tuzemských polévek.
Zdroj informací: Apetit