Rančerská vejce
Do 30 minut
Snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Dalo by se říct, že toto je lečo v tak trochu jiném kabátku. Díky římskému kmínu a čerstvému koriandru získá mírně cizokrajnou vůni i chuť. Ovšem obojí lze přizpůsobit našim podmínkám a tím pádem i ušetřit.
Využijte letní grilovací nabídku tuzemských obchodníků a vychutnejte si bílé klobásky jinak než jen na tácku s hořčicí. Jedním z našich tipů jsou tyto vyšperkované hot dogy s karamelizovanou cibulkou a omáčkou ze zakysané smetany.
Za tímto označením se ukrývá chlebová polévka, známá také jako žebrácká nebo žebračka. Nelichotivé přízvisko získala především proto, že ji z všemožných zbytků a starého chleba vařili ti nejchudší obyvatelé.
Nenechte se ale odradit její pověstí, chutná výborně a navíc vám pomůže ze staršího pečiva připravit syté jídlo a zamezit plýtvání.
Míchaná vejce nemusí být nutně jen na snídaňovém menu. My jsme k nim přidali špaldové noky, bylinkové pesto a rázem servírujeme neodolatelnou dobrotu.
Krupicová kaše je pro mnohé z nás zpáteční jízdenkou do dětství, obzvláště v kombinaci s kakaem a rozpuštěným máslem. Ale protože začala jahodová sezona, lze i tuto zaběhlou klasiku lehce pozměnit.
Hledáte něco speciální pro letošní grilovací sezonu? Pak tato vegetariánská pizza připravená z domácího těsta a ozdobená pořádnou dávkou sýru feta a mozarelly je to pravé. A pokud ji budete stejně jako my servírovat společně a grilovaným citronem, ovace vás rozhodně neminou.
Placičky jsou skvělý způsob zpracování zbytků z lednice i z mrazáku. Do těchto kromě sýru cottage, hrášku, šunky a mouky na zahuštění můžete přimíchat také nejrůznější bylinky, které vám rostou za oknem nebo na záhonku.
Zdroj informací: Apetit