Studená fazolová polévka sypaná paprikou a kukuřicí
Do hodiny
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
V horkých letních dnech chce málokdo trávit dlouhé hodiny v kuchyni a chystat vydatný oběd. Navíc teplá jídla nás často nemotivují k jídlu a ubírají tolik potřebnou energii.
Pita chléb je druh chlebové placky, hojně využívaný jak v kuchyních od Řecka dál až na Blízký východ. Kebab či gyros bez pita chleba by nebyl kompletní.
Tento recept je spojením dvou nesmrtelných klasik – poctivé krkonošské kulajdy a lahůdkářské stálice zvané „ruské vejce“.
Až vás omrzí nejrůznější variace těstovinového salátu, vsaďte na tento s rýží. Řecký nádech mu dodá sýr feta, olivy, oregano a čerstvá zelenina.
Dalším úžasným jídlem na cesty jsou sendviče. Pokud ho navíc stejně jako my doplníte křupavým salátem coleslaw, dodáte mu patřičnou svěžest a díky křenu i pikantnost.
Také jste se těšili, až se na prodejních pultech objeví nové brambory nebo si čerstvé hlízy vykopete na zahrádce? Už sami o sobě jsou neuvěřitelně lahodné a stačí jim obvykle jen máslo.
Slaný koláč je sázka na jistotu a v tomto případě se ani nemusíte zdržovat s přípravou těsta. Stačí koupit už hotový plát listového těsta, rozložit na plech a naplnit podle vlastní chuti. Nikdy by ovšem neměly chybět smetana a sýr.
Zdroj informací: Apetit