Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 33. díl: Letní rychlovky za pár minut i korun

Týdenní úsporná kuchařka 33. díl: Letní rychlovky za pár minut i korun
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Studená fazolová polévka sypaná paprikou a kukuřicí

V horkých letních dnech chce málokdo trávit dlouhé hodiny v kuchyni a chystat vydatný oběd. Navíc teplá jídla nás často nemotivují k jídlu a ubírají tolik potřebnou energii.

  • Výhodou studené osvěžující polévky je, že suroviny nepotřebují dlouhou tepelnou úpravu a navíc se servíruje za studena.
  • Pokud nemáte hotový (zamražený) vývar, použijte místo něj vodu a případně dochuťte bujónem.

2. Chléb pita s kuřetem

Pita chléb je druh chlebové placky, hojně využívaný jak v kuchyních od Řecka dál až na Blízký východ. Kebab či gyros bez pita chleba by nebyl kompletní.

  • Pita po rozkrojení přirozeně vytvoří jakousi „kapsu“, kterou lze plnit dle chuti a možností.
  • Inspirovat se můžete naší kombinací kuřecího masa, ochucené jogurtové zálivky a spoustou zeleniny, nebo si vyberte náplň vlastní.

3. Kulajda à la ruské vejce

Tento recept je spojením dvou nesmrtelných klasik – poctivé krkonošské kulajdy a lahůdkářské stálice zvané „ruské vejce“.

  • Jde o lehce pikantní bramborový salát s nakládanými houbami, dochucený zakysanou smetanou a koprem.
  • Neobvyklá receptura vzešla z dílny známé foodblogerky Koko a my věříme, že stojí za to ji vyzkoušet.

4. Řecký rýžový salát

Až vás omrzí nejrůznější variace těstovinového salátu, vsaďte na tento s rýží. Řecký nádech mu dodá sýr feta, olivy, oregano a čerstvá zelenina.

  • Hodí se jako občerstvení na párty i v uzaviratelné krabičce jako oběd do práce nebo na výlet.

5. Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Dalším úžasným jídlem na cesty jsou sendviče. Pokud ho navíc stejně jako my doplníte křupavým salátem coleslaw, dodáte mu patřičnou svěžest a díky křenu i pikantnost.

  • Zbylý zelný salát poslouží jako příloha ke grilovaným masům nebo lehká odpolední svačinka.

6. Nové brambory s brynzou, cibulkou a uzeným špekem

Také jste se těšili, až se na prodejních pultech objeví nové brambory nebo si čerstvé hlízy vykopete na zahrádce? Už sami o sobě jsou neuvěřitelně lahodné a stačí jim obvykle jen máslo.

  • Jedna z nejjednodušších příprav je „na loupačku“, případně vyzkoušejte naši vylepšenou variantu s brynzou, cibulkou a uzeným špekem.
  • Brynzu můžete nahradit tvarohem ve vaničce nebo hustou zakysanou smetanou.

7. Cibulový koláč

Slaný koláč je sázka na jistotu a v tomto případě se ani nemusíte zdržovat s přípravou těsta. Stačí koupit už hotový plát listového těsta, rozložit na plech a naplnit podle vlastní chuti. Nikdy by ovšem neměly chybět smetana a sýr.

  • Ementál ani gruyere není podmínkou, obzvláště pokud nemáte rádi výrazné sýry. Stejně poslouží tučnější eidam, gouda, čedar nebo mozarella.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč