Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou
Více než hodinu
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Stačí smíchat stejné množství uvařené quinoy a rýži, přidat libovolnou pečenou zeleninu, dochutit solí, pepřem, česnekem, bylinkami a rázem máte na stole superrychlé výživné jídlo.
Receptů na ovocné knedlíky není nikdy dost, obzvlášť v sezóně, kdy postupně dozrává jeden druh ovoce za druhým. Tyto bramborové jsme naplnili čerstvými švestkami a mletým mákem s nastrouhaným perníkem.
Když se právě v těchto dnech vydáte na farmářské trhy, docela jistě se už ve stáncích setkáte s českým květákem. A pokud si ho budete chtít připravit, ale ten smažený už vás trochu nudí, vyzkoušejte tento recept.
Lehká a zároveň osvěžující je tato letní hráškovka. Do polévky se hodí jak čerstvý hrášek, ale stejně bude fungovat i mražený.
Uvařit syté a vydatné jídlo za minimum nákladů dá někdy pořádně zabrat, ale tento jednoduchý recept od našich německých sousedů tak náročné požadavky splňuje.
Další cuketový recept je tu. Tentokrát v podobě salátu s fazolemi a rajčaty. Jeho příprava je natolik jednoduchá a chuť fantastická, že si ho zamilujete.
Na chvíli zapomeňte na rajčatový základ, sýr a listy bazalky. Toto je tak trochu jiná pizza, která nadchne i vegetariány.
Zdroj informací: Apetit