Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 36. díl: Ovocné knedlíky, salát s cuketou, nevšední pizza i sytý eintopf

Týdenní úsporná kuchařka 36. díl: Ovocné knedlíky, salát s cuketou, nevšední pizza i sytý eintopf

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou

Stačí smíchat stejné množství uvařené quinoy a rýži, přidat libovolnou pečenou zeleninu, dochutit solí, pepřem, česnekem, bylinkami a rázem máte na stole superrychlé výživné jídlo.

  • Poměr o quinoy a rýže lze libovolně upravit, nebo podle dostupnosti a chuti jakkoli vyměnit. Stejně budou fungovat například jáhly i pohanka.
  • Aby pokrm získal větší množství bílkovin, přimíchejte do směsi vařenou čočku, cizrnu nebo fazole.

2. Bramborové knedlíky se švestkami

Receptů na ovocné knedlíky není nikdy dost, obzvlášť v sezóně, kdy postupně dozrává jeden druh ovoce za druhým. Tyto bramborové jsme naplnili čerstvými švestkami a mletým mákem s nastrouhaným perníkem.

  • Zkuste je servírovat se zakysanou smetanou tak, jak uvádíme v receptu. Nebo se držte klasiky a navrch je polijte rozehřátým máslem.

3. Zapečený letní květák

Když se právě v těchto dnech vydáte na farmářské trhy, docela jistě se už ve stáncích setkáte s českým květákem. A pokud si ho budete chtít připravit, ale ten smažený už vás trochu nudí, vyzkoušejte tento recept.

  • Potřebovat budete navíc rajčata, čerstvé bylinky a koření na dochucení. A
  • by byl povrch křupavý, zasypte ho navrch panko strouhankou, kterou si zvládnete vyrobit sami doma z čerstvého pečiva podle našeho jednoduchého návodu. Parmazán a víno můžete vynechat.

4. Letní hrášková polévka

Lehká a zároveň osvěžující je tato letní hráškovka. Do polévky se hodí jak čerstvý hrášek, ale stejně bude fungovat i mražený.

  • Strávníkům můžete nabídnout hned několik způsobů servírování – klasicky s chlebovými krutony, nebo se zastřeným vejcem a dále se lžící šlehačky (případně zbylé zakysané smetany).

5. Eintopf s vepřovým masem

Uvařit syté a vydatné jídlo za minimum nákladů dá někdy pořádně zabrat, ale tento jednoduchý recept od našich německých sousedů tak náročné požadavky splňuje.

  • Aby byla polévka opravdu silná, připravte si předem masový vývar z vepřových kostí a dále postupujte podle návodu.
  • Obrané maso z žeber přidejte do polévky také. Hrášek a mrkev lze doplnit i o další kořenovou zeleninu, případně na proužky nakrájenou hlávkovou kapustu.

6. Salát z bílých fazolí a rajčat

Další cuketový recept je tu. Tentokrát v podobě salátu s fazolemi a rajčaty. Jeho příprava je natolik jednoduchá a chuť fantastická, že si ho zamilujete.

  • Navíc si ho můžete přendat do krabičky a vzít s sebou na výlet nebo jako oběd do práce.

7. Blesková pizza s brokolicovým pestem

Na chvíli zapomeňte na rajčatový základ, sýr a listy bazalky. Toto je tak trochu jiná pizza, která nadchne i vegetariány.

  • Navíc vytvořené brokolicové pesto využijete také při přípravě těstovin nebo na ochucení polévek.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč