Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 32. díl: Letní vaření v skromném, ale lahodném stylu

Týdenní úsporná kuchařka 32. díl: Letní vaření v skromném, ale lahodném stylu
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Milujete-li těstoviny na všechny způsoby, pak tuto letní kombinaci se sušenými rajčaty a pečenými paprikami rozhodně musíte vyzkoušet.

  • Velmi důležitou ingrediencí je parmazán, který lze ve většině receptů nahradit. I zde je možné místo něj použít levnější variantu (např. Gran Moravia), ale rozhodně ho nevynechávejte. Použijete ho i v některých z dalších receptů.

2. Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Řekněme, že tyto bezlepkové ricottové gnocchi jsou luxusnější variantou klasických dukátových buchtiček. Svěžest jim dodají čerstvé maliny, které mají právě teď svou sezónu a pokud máte možnost natrhat si je na zahradě nebo okolo lesních cest, pak náklady snížíte na minimum.

  • Grand Marnier můžete nahradit jiným likérem, nebo alkohol do omáčky vůbec nepřidávat.

3. Květák zapečený s modrým sýrem

Podobně jako brokolice, i květák je senzační zelenou, které sluší zapékání. V našem případě společně se směsí orestované cibulky, mléka, sýru a hladké mouky. Pro zajímavou a lehce kořeněnou chuť můžete přidat pár zbylých sušených rajčat z výše uvedeného receptu.

4. Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tortilly jsou pro letní grilovačky jako stvořené. Naplníte je čerstvou zeleninou, přidáte nakrájené grilované maso, domácí salsu a zabalené vrátíte prohřát zpátky na rošt.

  • My jsme pro vás jako inspiraci vybrali recept na toto placky s vepřovým masem, ale pochopitelně jejich náplň můžete obměňovat podle své chuti a fantazie.
  • Takové pohoštění se hodí především pro víc jedlíků, kdy má každý možnost připravit tortillu vlastní.

5. Toskánská ribollita

Ribollita je hustá zeleninová polévka s fazolemi, na které si Italové pochutnávají už po staletí. Jednou z hlavních ingrediencí je černá kapusta, ale ta v našich končinách není příliš běžná.

  • My proto použili výrazný mangold, ale zkusit můžete i špenát, kadeřávek nebo klasickou kapustu.
  • Bazalka i parmazán jsou v tomto případě nepostradatelný.

6. Vrstvený salát

Rychlovka, kterou si můžete vzít s sebou do práce i na cesty. Ingredience navrstvěte do sklenice se širším hrdlem nebo použijte podobně vysokou uzavíratelnou plastovou krabičku.

  • Sýr nemusí být striktně pouze čedar, chutná je i gouda, případně eidam. Jestli vám zbyly vařené fazole z ribollity, přidejte i je.

7. Cuketové placičky s haloumi

Jak stojí v popisku receptu, jedná se o „dokonalý letní rychlooběd nebo večeři“. Tyto slova vystihují dokonalost cuketových placiček, které budete mít připravené během chvilky. Servírujte je s ochucenou zakysanou smetanou nebo hustým jogurtem.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova