Do hodiny
Velmi snadné
Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
Milujete-li těstoviny na všechny způsoby, pak tuto letní kombinaci se sušenými rajčaty a pečenými paprikami rozhodně musíte vyzkoušet.
Řekněme, že tyto bezlepkové ricottové gnocchi jsou luxusnější variantou klasických dukátových buchtiček. Svěžest jim dodají čerstvé maliny, které mají právě teď svou sezónu a pokud máte možnost natrhat si je na zahradě nebo okolo lesních cest, pak náklady snížíte na minimum.
Podobně jako brokolice, i květák je senzační zelenou, které sluší zapékání. V našem případě společně se směsí orestované cibulky, mléka, sýru a hladké mouky. Pro zajímavou a lehce kořeněnou chuť můžete přidat pár zbylých sušených rajčat z výše uvedeného receptu.
Tortilly jsou pro letní grilovačky jako stvořené. Naplníte je čerstvou zeleninou, přidáte nakrájené grilované maso, domácí salsu a zabalené vrátíte prohřát zpátky na rošt.
Ribollita je hustá zeleninová polévka s fazolemi, na které si Italové pochutnávají už po staletí. Jednou z hlavních ingrediencí je černá kapusta, ale ta v našich končinách není příliš běžná.
Rychlovka, kterou si můžete vzít s sebou do práce i na cesty. Ingredience navrstvěte do sklenice se širším hrdlem nebo použijte podobně vysokou uzavíratelnou plastovou krabičku.
Jak stojí v popisku receptu, jedná se o „dokonalý letní rychlooběd nebo večeři“. Tyto slova vystihují dokonalost cuketových placiček, které budete mít připravené během chvilky. Servírujte je s ochucenou zakysanou smetanou nebo hustým jogurtem.
Zdroj informací: Apetit