Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týdenní úsporná kuchařka 32. díl: Letní vaření v skromném, ale lahodném stylu

Týdenní úsporná kuchařka 32. díl: Letní vaření v skromném, ale lahodném stylu
ZDROJ: Apetit

Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!

1. Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Milujete-li těstoviny na všechny způsoby, pak tuto letní kombinaci se sušenými rajčaty a pečenými paprikami rozhodně musíte vyzkoušet.

  • Velmi důležitou ingrediencí je parmazán, který lze ve většině receptů nahradit. I zde je možné místo něj použít levnější variantu (např. Gran Moravia), ale rozhodně ho nevynechávejte. Použijete ho i v některých z dalších receptů.

2. Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Řekněme, že tyto bezlepkové ricottové gnocchi jsou luxusnější variantou klasických dukátových buchtiček. Svěžest jim dodají čerstvé maliny, které mají právě teď svou sezónu a pokud máte možnost natrhat si je na zahradě nebo okolo lesních cest, pak náklady snížíte na minimum.

  • Grand Marnier můžete nahradit jiným likérem, nebo alkohol do omáčky vůbec nepřidávat.

3. Květák zapečený s modrým sýrem

Podobně jako brokolice, i květák je senzační zelenou, které sluší zapékání. V našem případě společně se směsí orestované cibulky, mléka, sýru a hladké mouky. Pro zajímavou a lehce kořeněnou chuť můžete přidat pár zbylých sušených rajčat z výše uvedeného receptu.

4. Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tortilly jsou pro letní grilovačky jako stvořené. Naplníte je čerstvou zeleninou, přidáte nakrájené grilované maso, domácí salsu a zabalené vrátíte prohřát zpátky na rošt.

  • My jsme pro vás jako inspiraci vybrali recept na toto placky s vepřovým masem, ale pochopitelně jejich náplň můžete obměňovat podle své chuti a fantazie.
  • Takové pohoštění se hodí především pro víc jedlíků, kdy má každý možnost připravit tortillu vlastní.

5. Toskánská ribollita

Ribollita je hustá zeleninová polévka s fazolemi, na které si Italové pochutnávají už po staletí. Jednou z hlavních ingrediencí je černá kapusta, ale ta v našich končinách není příliš běžná.

  • My proto použili výrazný mangold, ale zkusit můžete i špenát, kadeřávek nebo klasickou kapustu.
  • Bazalka i parmazán jsou v tomto případě nepostradatelný.

6. Vrstvený salát

Rychlovka, kterou si můžete vzít s sebou do práce i na cesty. Ingredience navrstvěte do sklenice se širším hrdlem nebo použijte podobně vysokou uzavíratelnou plastovou krabičku.

  • Sýr nemusí být striktně pouze čedar, chutná je i gouda, případně eidam. Jestli vám zbyly vařené fazole z ribollity, přidejte i je.

7. Cuketové placičky s haloumi

Jak stojí v popisku receptu, jedná se o „dokonalý letní rychlooběd nebo večeři“. Tyto slova vystihují dokonalost cuketových placiček, které budete mít připravené během chvilky. Servírujte je s ochucenou zakysanou smetanou nebo hustým jogurtem.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam
Autor: KatkaVavrova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč