Uzené s hrachovou kaší
Více než hodinu
Snadné
Také si nedovedete představit týdenní jídelníček bez masa? Proto jsem do dnešního dílu jako zástupce zvolila pečené vepřové kotlety s hruškami. Na své si přijdou i milovníci luštěnin, slaných koláčů i sladkých jídel. Uvařte si čočkovou polévku s rajčaty, makové šišky nebo se inspirujte dalšími jednoduchými recepty, které nezruinují váš rodinný rozpočet.
Hrachovou kaši většina dětí příliš v oblibě nemá. Hustá luštěninová hmota příliš důvěry nevyvolává. Ale pokud chcete dát kaši zaslouženou šanci, vyzkoušejte moje triky.
Vyzkoušejte zapečené brambory tak trochu jinak. Tentokrát jako slaný koláč, a to úplně bez masa! Pochopitelně by mu slušela také slanina, šunka, tuňák z konzervy nebo třeba žampiony. Ale i jeho vegetariánská podoba je naprosto dokonalá.
Mezi podzimními večeřemi u nás jednoznačně vyhrává polévka. Jakákoliv, která zahřeje a společně s čerstvým pečivem i zasytí. Čočkovou dělám obzvlášť ráda, protože se k této luštěnině hodí snad jakákoli zelenina a koření. Ano, dokonce i rajčata.
Bláznivá kombinace hub, dýně, těstovin a máku si vás získá už po prvním soustu. Obzvláště, pokud si dáte práci a připravíte si pravé domácí pappardelle. Pochopitelně z časových důvodů lze použít i nudle kupované.
Zbylý mák přidejte do bramborového těsta a vytvořte tyto fantastické makové šišky. Už sami o sobě chutnají výborně a proto je lze doplnit třeba jen rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem. Nebo vyzkoušejte naši variaci s tvarohem, povidly a šlehačkou.
Týdenní jídelníček si bez masa nedovedu představit, a proto alespoň jednou za čas nějakou masitou pochoutku připravím. Tentokrát jsem vsadila na kotlety zapečené s hruškami. Tymián a rozmarýn pokrm nádherně provoní, med příjemně osladí.
Jak už jistě víte, hummus nemusí být nutně jen pomazánka z cizrny. Smíchejte konzervu fazolí, tuňáka, bílý jogurt, ochuťte tahini pastou, kořením a do hladka rozmixujte. Přidejte podzimní variaci pečené zeleniny – dýně, mrkev, červená řepa atd. Zakápněte olivovým olejem, posypte sezamem a vzniklou pomazánku nabírejte opečenou bagetou nebo jiným oblíbeným pečivem.