Chuťovka pro milovníky masa.
Suroviny
máslo
100
g
mouka pšeničná hladká
130
g
sůl
1
ČL
vejce
3
ks
plus jedno na potření
parmazán
25
g
strouhaný
mléko
1
PL
Na náplň
křen
40
ml
smetanový
crème fraîche
150
g
nebo hustou kysanou smetanu
30
plátky
rostbíf
bylinky
nebo salát (např. polníček) na ozdobu
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte dva plechy papírem na pečení. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody, přidejte máslo a sůl, ztlumte plamen a rychle vmíchejte mouku. Míchejte tak dlouho, až těsto zhoustne a bude se odlepovat od stěn. Nechte 10 minut zchladnout.
2
Do těsta pak postupně vmíchejte 3 vejce a nakonec parmazán. Z těsta vytvořte pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na každém plechu asi 15 bochánků. Zbylé vejce prošlehejte s mlékem a bochánky potřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.
3
Křen smíchejte s crème fraîche a dochuťte solí a pepřem. Každou bulku namažte křenovou pomazánkou, přidejte plátek rostbífu a dozdobte.