Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miniburgery s rostbífem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné na 30 burgerů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2247 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 94 g
Tuky 174 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovka pro milovníky masa.

Suroviny

máslo 100 g
sůl 1 ČL
vejce 3 ks
plus jedno na potření
strouhaný
Na náplň
křen 40 ml
smetanový
nebo hustou kysanou smetanu
30 plátky
rostbíf
bylinky
nebo salát (např. polníček) na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte dva plechy papírem na pečení. V hrnci přiveďte k varu 250 ml vody, přidejte máslo a sůl, ztlumte plamen a rychle vmíchejte mouku. Míchejte tak dlouho, až těsto zhoustne a bude se odlepovat od stěn. Nechte 10 minut zchladnout.

2

Do těsta pak postupně vmíchejte 3 vejce a nakonec parmazán. Z těsta vytvořte pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku na každém plechu asi 15 bochánků. Zbylé vejce prošlehejte s mlékem a bochánky potřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

3

Křen smíchejte s crème fraîche a dochuťte solí a pepřem. Každou bulku namažte křenovou pomazánkou, přidejte plátek rostbífu a dozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...